Πως θα είναι τα κινητά του μέλλοντος;

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πως θα είναι τα κινητά μας τηλέφωνα smartphones έξυπνα κινητά  σε δέκα είκοσι η τριάντα χρόνια και αν υπάρχουν μέχρι τότε γιατί μπορεί να τα αντικαταστήσει κάτι άλλο πιο εξελιγμένο. Σύμφωνα λοιπόν μετά μέχρι στιγμής στοιχεία του σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν την δική τους εικονική πραγματικότητα όπως είχε πει ένα στέλεχος της Google να αναγνωρίζουν πρόσωπα κινήσεις των χεριών μας την φωνή μας και να αντιδρούν σε αυτή θα μπορούν δηλαδή ακούνε και να απαντάνε σε οποιαδήποτε ερώτηση ακόμα και να τους μαθαίνουμε πράγματα ή να μας υπενθυμίζουνε κάποια πράγματα, όπου σήμερα μπορεί να μας ξυπνάει απλά ή να μας υπενθυμίζει γενέθλια αλλά πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγε ότι το βράδυ αναζητούσε μόνο του με δικιά του πρωτοβουλία γιατί εσείς απλά με τόση δουλειά που είχατε το ξεχάσατε το ιδανικό μέρος για διακοπές με τον-ην σύντροφο σας στο ίντερνετ και σε καλή τιμή. Τα σημερινά κινητά τηλέφωνα έχουν τετραπύρηνο επεξεργαστή και σε λίγο καιρό οχταπύρηνο φανταστείτε λοιπόν αν πριν 15 χρόνια ερχόμουνα και σας έλεγα ότι έχω αυτό το κινητό τι θα λέγατε;, δεν θα λέγατε θα μου περνούσατε κατευθείαν το λευκό πουκάμισο που δένει από πίσω, φανταστείτε λοιπόν σε 15 χρόνια από τώρα μπορεί να έχουμε φτάσει και τους 40-50 πυρήνες;.Η IMB είχε δώσει στην δημοσιότητα κάποιες προβλέψεις για τα κινητά που θα κρατάμε το 2018 τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με την προβολή τρισδιάστατον εικόνων σε οποιαδήποτε επιφάνεια  επίσης θα μιμούνται και θα "επαυξάνουν" τις αισθήσεις μας.

H κάμερα.

Τα σημερινά έξυπνα τηλέφωνα καταγράφουν βίντεο HD λαμβάνουν πανοραμικές φωτογραφίες στο μέλλον θα μπορούν να βλέπουν και μέσα από διάφορα αντικείμενα και αυτό θα γίνει χάρις την βοήθεια ενός ιδικού chip που θα λειτουργεί στην περιοχή teraherz του ηλεκτρομαγνιτικού φάσματος. Η ακτινοβολία αυτή είναι καλύτερη από της ακτίνες Χ θα αναγνωρίζουν μέσα σε κάποιο αντικείμενο τη περιέχει πλαστικό,ξύλο κτλ. Αυτό το chip το δημιούργησαν οι ερευνητές του California Institute of Technology και οι μεγαλύτεροι πρόκληση τους ήταν να το κάνουν μικρότερο ώστε να χωρέσει στο εσωτερικό των κινητών τηλεφώνων, ακόμα θα σκαναρει οποιοδήποτε αντικείμενο και θα μας δίνει πληροφορίες γιαυτό. Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Nokia επενδύει στην τεχνολογία των “array cameras“. Μία “array camera” διαθέτει πολλούς μικρότερους φακούς, αντί για την χρήση ενός με μεγαλύτερη διάμετρο. Πολλαπλοί φακοί αντικαθιστούν έναν μεγαλύτερου μεγέθους, συλλαμβάνοντας διαφορετικά μέρη της εικόνας. Στην συνέχεια, τα επιμέρους μέρη συνθέτουν ένα image μεγαλύτερης ανάλυσης. Η λύση αυτή, δεν απαιτεί μεγάλο χώρο για τα στοιχεία της κάμερας, και έτσι είναι δυνατή η κατασκευή smartphones με μικρότερο πάχος. Η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε μία αξιόπιστη τεχνολογία συστοιχίας φακών ήταν η Pelican Imaging, το 2011. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι η Nokia έως το τέλος της χρονιάς θα έχει επενδύσει ένα ποσό έως και $15 εκατομμυρίων σε έξι εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες τύπου “array camera”. Εκτός από την Pelican Imaging, η Nokia έχει επενδύσει στην Heptagon Technology με έδρα την Σιγκαπούρη και η InVisage Technologies από την Καλιφόρνια κ.α.
Array camera

Pelican Imaging

Ακοή, όσφρηση, αφή, γεύση, φόρτιση, αντοχή


Ακόμα θα μπορούμε να αισθανόμαστε με τα χέρια μας εικονικά κάποιο μπλουζάκι από κάποιο κατάστημα δηλαδή η συσκευή μας θα αποκτήσει και αφή. Επίσης θα μπορούν να καταλαβαίνουν οποιαδήποτε γλώσσα αλλά και να μιλάμε μέσω αυτού(π.χ κάποιος που μιλάει ελληνικά και θέλει να μιλήσει σε έναν Κινέζο θα του μιλήσει μέσω του τηλεφώνου κανονικά στα ελληνικά αυτό θα τα μεταφράζει αυτόματα και ο Κινέζος θα τον ακούει στην γλώσσα του).Θα μπορούν ακόμη και να έχουν την αίσθηση της όσφρησης θα έχουν κάποιους ενσωματωμένους αισθητήρες που θα μπορούν να οσμίζονται τα πάντα και να τα αναγνωρίζουν θα είναι τόσο ισχυρή που θα μπορεί ακόμη και να οσμίζεται τα βακτήρια στην αναπνοή μας για να διαπιστώσουμε αν κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε Θα διαθέτουν ακόμη και γεύση η οποία θα βοηθά στο να τρεφόμαστε σωστά να υπολογίζει το βάρος το οποίο θέλουμε να χάσουμε προτείνοντας μας τα κατάλληλα τρόφιμα. Και επειδή δεν τα θέλουμε να χαλάνε εύκολα θα είναι αδιάβροχα θα έχουν μεγάλη αντοχή στα χτυπήματα και θα φορτίζουν σε 20 με 30 δευτερόλεπτα αυτό το τελευταίο το κατάφερε η 18χρονη Easha Khare από την Καλιφόρνια η οποία έφτιαξε αυτόν τον φορτιστή επίσης ο φορτιστής που έφτιαξε μπορεί να φορτίσει και άλλες συσκευές ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέπληξε τους πάντες στο Διεθνή Διαγωνισμό της Intel .

Easha Khare
Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα είναι τα μελλοντικά κινητά μας τηλέφωνα έχοντας όμως αυτά τα σενάρια και τις εφευρέσεις που κάποια από αυτά υπάρχουν είδη περιμένουμε να πραγματοποιηθούν ένα είναι το σίγουρο ότι η λάτρεις της τεχνολογίας στο μέλλον θα τα λατρέψουν.



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.