Πρόσβαση Linux αρχείων μέσα από τα Windows!


Θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία του Linux μέσα από τα Windows;.Τώρα μπορείτε χάρις σε ένα open source εργαλείο το Ext2Fsb.Τα Linux σε όλα τα λειτουργικά του συστήματα έχει  ενσωματωμένα για υποστήριξη τα NTFS και FAT32 ενώ τα windows για δικούς του λόγους δεν μπορούν να διαβάσουν τις κατατμήσεις αυτές χωρίς την βοήθεια άλλων τρίτων εφαρμογών.Ας προχωρήσουμε όμως το Ext2Fsd είναι ένας Windows file system driver για Ext2, Ext3 και Ext4 file systems το οποίο και επιτρέπει στα Windows να διαβάζουν Linux κατατμήσεις, παρέχοντας πρόσβαση στο σύστημα αρχείων, μέσω μιας μονάδας δίσκου .
 Κατεβάστε το από εδώ.
image1
Μπορείτε να ξεκινήσετε το Ext2Fsd τόσο κατά την εκκίνηση των windows όσο και κατά περίπτωση. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει από αντίστοιχες υλοποιήσεις είναι ότι εκτός από το read-only mode που όλα διαθέτουν, μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή δεδομένων μέσα σε Linux partition.

image2
Το Ext2 Volume Manage σας επιτρέπει να ορίσετε τα σημεία προσάρτησης (mount points) για κατατμήσεις του Linux σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Ext2Fsd.

image3
Αν δεν έχετε επιλέξει το Ext2Fsd να κάνει autostart κατά την εκκίνηση, θα πρέπει να πάτε μέσα στο Tools –> Service Management και να ξεκινήσετε την υπηρεσία του Ext2Fsd επιλέγοντας να γίνουν mount αυτόματα και ως μονάδες δίσκου οι Linux κατατμήσεις σας.

image5
Αν πάτε τώρα στην εξερεύνηση των Windows θα βρείτε τις Linux κατατμήσεις σας ως μονάδες δίσκου όπου και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία τους άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

image4
Βλέπεται η ένδειξη EXT3 File System είναι ορατή από τα windows και μπορείτε να κάνετε απλά επισκόπηση των αρχείων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.