Νέα ανακάλυψει beta έκδοση του ιού Stuxnet


Ερευνητές ανακάλυψαν μία άγνωστη έως τώρα έκδοση του Stuxnet. Η ανακάλυψη ρίχνει νέο φως στην εξέλιξη του ισχυρού cyberweapon που έγινε γνωστό όταν εισέβαλε σε μια ιρανική εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου το 2009.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από την εταιρεία ασφάλειας Symantec, ο Stuxnet 0.5 είναι η πιο παλιά γνωστή έκδοση του ιού και αναπτύχθηκε το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο του 2005, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από την προηγούμενη γνωστή παλαιότερη έκδοση.
Η προηγούμενη έκδοση η οποία κυκλοφόρησε το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο του 2007, εφάρμοζε μια εναλλακτική στρατηγική επίθεσης που αναστάτωσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με το κλείσιμο των βαλβίδων κρυφά στην εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ.
Η χρονική στιγμή και επιπλέον η μέθοδος της επίθεσης είναι μια απόδειξη για την τεχνική εξειδίκευση και την αφοσίωση των προγραμματιστών, οι οποίοι φέρονται να ανέπτυξαν το Stuxnet κάτω από μια συγκαλυμμένη επιχείρηση χρηματοδοτούμενη από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και εγκεκριμένη  προσωπικά από τους προέδρους Μπους και Ομπάμα.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.