Καινούργια έκδοση Android-x86 για υπολογιστές!

Το Android-x86, είναι ενδιαφέρον πρότζεκτ που ασχολείται, ώστε να μεταφέρει επιτυχώς το Ανοιχτού Κώδικα Android, προκειμένου να παρέχει μια πλήρη έκδοση του λειτουργικού Android για κοινούς υπολογιστές (x86).Παλιότερα αυτό ήταν απλά ένα patch (patch hosting for android x86 support), όπου χάρη στη προσφορά της κοινότητας, κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό, πως μπορεί να προχωρήσει πιο πέρα, από μερικά patch και να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε διαφορετικές πλατφόρμες x86.βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, ακολουθώντας τις εκδόσεις του Android και έτσι σήμερα (28/2/13), παρουσίασε τη νέα του έκδοση η οποία βασίζεται στο Android 4.2.2.Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό και σε προηγούμενο άρθρο, δίνοντας επίσης στη συνέχεια οδηγίες, για το πως μπορείτε να το εγκαταστήσετε, παράλληλα με τα υπόλοιπα λειτουργικά σας συστήματα.
androidx86-ettings
Η νέα του έκδοση 4.2, έρχεται με ARM translator υποστήριξη που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εφαρμογές και παιχνίδια που διατίθενται στο Google Play. Μπορείτε όμως, να χρησιμοποιήσετε μια προηγούμενη του έκδοση (την 4.0 RC2, για παράδειγμα).
Η νέα αυτή έκδοση, έχει κάποιες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, όπως:
  • Linux Kernel 3.8.0
  • OpenGL ES hardware acceleration για AMD Radeon και Intel chipsets;
  • Multi-touch, Wifi, Audio, G-sensor, Camera και Backlight control υποστήριξη.
  • Προσομοίωση της SDCard με εσωτερική μνήμη.
  • VirtualBox υποστήριξη.
  • Αυτόματη προσάρτηση (Auto mount) σε USB drives και sdcards.
  • Multi-user υποστήριξη (με όριο τους 8 χρήστες).
  • Ethernet υποστήριξη (DHCP μόνο) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Internet, χρήσιμο για τον έλεγχο του Android-x86 σε VirtualBox, κλπ.
Αυτό που χρειαζεται να κάνετε, είναι να κατεβάσετε την εικόνα του και να την αντιμετωπίσετε, όπως μια Linux διανομή. Να την “κάψετε”, δηλαδη, σε κάποιο δισκάκι (cd) η σε κάποιο usb stick (κανονικά, θα δουλέψει με το Unetbootin).
boot
Στη συνέχεια, εκκινήστε το μηχάνημα σας, από αυτό το δισκάκι. Δείτε αν και πως δουλεύει και δική σας η επιλογή, αν θέλετε να το εγκαταστήσετε παράλληλα η όχι. Σε μικρά μηχανήματα πάντως (notebooks), όπως για παράδειγμα τα eeepc, τρέχει άψογα.Επιλέξτε να τρέξει χωρίς εγκατάσταση. Αν τυχόν δεν τρέξει, επιλεξτε, κάποια από τις αμέσως επόμενες επιλογές που θα σας δώσει.Γλώσσα αφήστε καλύτερα τα Αγγλικά (έχει την επιλογή λίγο πριν φορτώσει το γραφικό του περιβάλλον).Θα πιάσει με την μια το ασύρματο δίκτυο σας, αν έχετε κωδικό θα τον δώσετε προκειμένου να συνδεθείτε. Μετά θα σας ζητήσει να συνδεθείτε με τον Google λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το GooglePlay.Αμέσως μετά, θα σας ζητήσει ένα όνομα χρήστη και τελειώνοντας με αυτά, θα βρεθείτε στο εντυπωσιακό ομολογουμένως desktop του Android 4.2.2.Μπορείτε πλέον, να το χρησιμοποιήσετε κανονικά. H αλλαγη στα desktops (επιφάνειες εργασίας), γίνεται και με την ροδέλα του mouse σας.Για να μπείτε στις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην ένδειξη της ώρας και θα σας ανοίξουν με παραθυράκι.Στις δικές μου δόκιμες, σ’ ένα Acer laptop, λειτούργησαν τα πάντα χωρίς πρόβλημα. Από μικρόφωνα, ηχεία, ασύρματο mouse, αναγνώρισε οτιδήποτε και αν σύνδεσα και με μια απίστευτη ταχύτητα απόκρισης σε όλα. Δεν θα σας δυσκολέψει, όπως σε πιο παλιές εκδόσεις, ο χειρισμός με mouse και πληκτρολόγιο, μα αν έχετε οθόνη αφής, επισης θ’ ανταποκριθεί τέλεια.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Αν δείτε κάποια δυσκολία στην εγκατάσταση του, δείτε τις σχετικές οδηγίες. Για οτιδήποτε σχετικά, με το VirtualBox, αν θέλετε να το δοκιμάσετε εκεί, θα το βρείτε στα σχετικά με αυτό άρθρα.

Η επίσημη ιστοσελίδα.

Πηγή:osarena.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.