Τα Windows 8 δεν ενδιαφέρουν και πολύ των καταναλωτή σε σχέση με τις προηγούμενες εκδοσεις

Με ρυθμό ανάλογο αυτό των Windows 7, εξελίσσονται οι πωλήσεις του νέου λειτουργικού της Microsoft. Συνολικά, έχουν πουληθεί 60 εκατ. άδειες εγκατάστασης και αναβάθμισης, όπως ανακοίνωσε κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας στην έκθεση CES.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο ρυθμός εξάπλωσης των Windows 8 είναι σταθερός αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εντυπωσιακός, καθώς η εταιρεία δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, καταφέρει να αναζωογονήσει τις στάσιμες -αν όχι πτωτικές- πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών διεθνώς.

Παράλληλα, οι νέες συσκευές με οθόνη αφής που «τρέχουν» τα Windows 8, δεν φαίνεται να έχουν ακόμα προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Μόνο τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού, διατέθηκαν 40 εκατ. άδειες. Έτσι, από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα η άδειες που πουλήθηκαν αγγίζουν τα 20 εκατ.

Βέβαια, από τις 60 εκατ. άδειες, δεν διευκρινίστηκε πόσες έχουν πουληθεί μαζικά σε κατασκευαστές για προεγκατάσταση του λειτουργικού και πόσες λιανικά. Ακόμη δεν έγινε γνωστό πόσες αφορούν πλήρεις άδειες για νέα λειτουργικά συστήματα και πόσες άδειες απλώς για αναβαθμίσεις του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος Windows.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.