Ένα εκατομμύριο χρήστες έφτασε το MEGA cloud σε 24 ώρες


Η νέα cloud υπηρεσία φιλοξενίας και διαμοιρασμού αρχείων τού Kim Dotcom,MEGA, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 19 Ιανουαρίου, έναν χρόνο μετά το κλείσιμο του Megaupload, έσπασε το φράγμα του 1 εκ. εγγεγραμμένων χρηστών τις πρώτες 24 ώρες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον ίδιο τον Dotcom στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση της νέας του υπηρεσίας, την οποία χαρακτηρίζει ως μια πλατφόρμα γνώσης και εκπαίδευσης.

Την πρώτη ώρα της λειτουργίας του, το MEGA cloud είχε περίπου 100.000 εγγραφές, ενώ όσο περνούσαν οι ώρες, η κίνηση αυξανόταν και οι χρήστες έφτασαν τις 250.000 υπήρξε πρόβλημα διαθεσιμότητας, το οποίο συνεχίστηκε για αρκετές ώρες.

Το βασικό χαρακτηριστικό τής υπηρεσίας είναι η κρυπτογράφηση, κάτι που σημαίνει πως όσοι ανεβάζουν αρχεία και θέλουν να τα μοιραστούν με άλλους, θα πρέπει να μοιραστούν το link αλλά και το κλειδί τής κρυπτογράφησης.

Επίσης, εξαιτίας της κρυπτογράφησης η ίδια η υπηρεσία δεν έχει στοιχεία σχετικά με τα αρχεία που αποθηκεύονται στους servers της, ούτε για το πώς την χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Χαρακτηριστικά ο Dotcom είπε πως χρησιμοποιώντας το MEGA, οι χρήστες λένε "όχι" σε όσους θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για αυτούς και στις κυβερνήσεις που θέλουν να τους κατασκοπεύουν, ενώ λένε "ναι" στην ελευθερία στο Internet και το δικαίωμα της ιδιωτικότητας.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν για αποθηκευτικό χώρο έως 50GB, ενώ για 500GB το κόστος είναι περίπου 13 δολάρια το μήνα και για 1ΤΒ περί τα 40 δολάρια το μήνα.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.