Οι Anonymous επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ


Χακτιβιστές-μέλη των Anonymous έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το δίκτυο ABC news.
Στο διαδικτυακό μανιφέστο που ανάρτησαν στο ίντερνετ, οι Anonymous ζήτησαν την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στις ΗΠΑ και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μακροσκελής ανακοίνωση των Anonymous μοιάζει με προηγούμενες, τις οποίες έχουν αναρτήσει κατά καιρούς, σε διάφορες κρατικές ιστοσελίδες, στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον προσφάτως εκλιπόντα ‘Ααρον Σουόρτζ, συνιδρυτή του Reddit και ενός εκ των ανθρώπων που εφηύραν το σύστημα RSS, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 26 ετών. Ο «γκουρού του ίντερνετ», όπως ήταν ένα από τα προσωνύμια του Σουόρτζ, κατηγορείτο για ηλεκτρονική απάτη και κινδύνευε, εάν τελικώς καταδικαζόταν, με ποινή φυλάκισης 35 ετών.
Σύμφωνα με τους κατήγορους, ο Σουόρτζ είχε υποκλέψει χιλιάδες επιστημονικά και ακαδημαϊκά ψηφιακά αρχεία από το ΜΙΤ.
Κατά τους Anonymous, ο Σουόρτζ αυτοκτόνησε «για να μην αναγκαστεί να παίξει σε ένα παιχνίδι διεστραμμένης και παραμορφωμένης δικαιοσύνης, όπου ήταν καταδικασμένος να χάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.