Η Nvidia λανσάρει την Tegra 4 με υποστήριξη ανάλυσης 2560 x 1600!


Η Nvidia θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος με το λανσάρισμα του νέου SoC Nvidia Tegra 4, μιας και η Qualcomm έχει σαρώσει τη mobile αγορά με το Snapdragon S4 Pro, και ήδη ακούγονται φήμες ότι η πρώτη παρτίδα θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και μία από τις πρώτες συσκευές που θα τον χρησιμοποιήσουν θα είναι το Xiaomi MI3.
Wayne Leaked
Για την ώρα, θα αρκεστούμε σε slide που διέρρευσε από παρουσίαση της Nvidia και αποκαλύπτει ότι το επόμενης γενιάς Tegra chipset με κωδική ονομασία “Wayne” θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική 4-PLUS-1 (όπως και ο Tegra 3) με 6 φορές μεγαλύτερη απόδοση γραφικών και υποστήριξη ανάλυσης 2560 x 1600.
Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για τετράδα πυρήνων ARM A15, οι οποίοι συνοδεύονται από έναν ακόμη πυρήνα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (battery saver core) για την εκτέλεση απλών διεργασιών χωρίς να χρησιμοποιείται όλη η υπολογιστική δύναμη.
Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα γραφικά, καθώς ο Tegra 4 περιλαμβάνει 72 πυρήνες GPU (20x περισσότερους από τον Tegra 2 και 6x περισσότερους από τον Tegra 3), ικανούς για κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση 1440p video (2560 x 1440), 1080p στα 120Hz και 4K! Ακόμη, θα είναι το πρώτο SoC της εταιρείας που υποστηρίζει υποδοχή USB 3.0 και μνήμη DDR3L dual channel.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει κανένα επίσημο σχόλιο για τη διαρροή, αλλά αυτά που αναγράφονται στο slide μοιάζουν αρκετά λογικά για να μην είναι αληθινά.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.