Αποσυναρμολόγησει του νέου iMac 21.5"

Το γνωστό σε όλους πλέον ifixit.com προχώρησε στην αποσυναρμολόγηση του νέου iMac 21.5" και σε 26 βήματα το κάνει φύλλο και φτερό. Η ιστοσελίδα αποκάλεσε την αποσυναρμολόγηση ως διαδικασία απογοήτευσης, καθώς παρουσιάζει νέες δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο χρήστης που επιθυμεί να "βάλει χέρι" στο εσωτερικό της όγδοης γενιάς iMac.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ifixit, χρειάστηκε να κάψουν το αξιόπιστο πιστόλι θερμού αέρα που διαθέτουν και να σπάσουν κάμποσες πέννες για να καταφέρουν να ξεκολλήσουν την οθόνη η οποία είναι πλέον κολλημένη μαζί με το τζάμι στο πλαίσιο του iMac. Μάλιστα τους έκανε εντύπωση η ποσότητα της κόλλας που έχει χρησιμοποιηθεί, καθώς είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά. Επίσης επισημαίνουν πως για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε CPU, μνήμη και σκληρό δίσκο θα πρέπει να αφαιρέσει τελείως την μητρική (logic board) του iMac, καθώς βρίσκονται στην πίσω πλευρά της. Να θυμίσουμε πως για τις συγκεκριμένες διαστάσεις iMac η Apple δεν προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος, ώστε να μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τις μνήμες του μηχανήματος.

Διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η αποσυναρμολόγηση είναι η αλλαγή του δίσκου από 3,5" που διέθεταν οι προηγούμενες γενιές iMac, με δίσκο των 2,5" καθώς και η λαστιχένια θήκη που τον περικλείει η οποία μπορεί και αποσβένει τους κραδασμούς σε μεγάλο βαθμό. Ο νέος σχεδιασμός του iMac έρχεται με νέα ενιαία διάταξη του ανεμιστήρα που αναλαμβάνει την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο μηχάνημα, εξάγοντας τον πλέον από το πίσω μέρος του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στην φθηνή έκδοση που αποσυναρμολόγησε το ifixit, δεν υπάρχει το βύσμα πάνω στην μητρική για τοποθέτηση δεύτερου σκληρού δίσκου. Το συγκεκριμένο βύσμα έτσι και αλλιώς προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για τον ssd της Apple, καθώς φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα ο ssd δίσκος του Retina Macbook Pro και επομένως θα υπάρχει στην πιο ακριβή έκδοση η οποία μπορεί να δεχτεί και το Fusion drive της εταιρίας.

Η ιστοσελίδα δίνει βαθμολογία 3 στα 10 για την ευκολία επισκευής του νέου iMac, με το 10 να είναι η πιο εύκολη, βάση των παρακάτω δεδομένων:
  • Μπορεί ακόμα ο χρήστης να αντικαταστήσει την μνήμη, τον σκληρό δίσκο και τον επεξεργαστή.
  • Το τζάμι με την οθόνη είναι πλέον κολλημένα μαζί και δεν υπάρχουν πλέον οι μαγνήτες για την στήριξη τους στο πλαίσιο αλλά ισχυρή κόλλα.
  • Τα πλέον διαδεδομένα εξαρτήματα προς αντικατάσταση (όπως η μνήμη) βρίσκονται στο πίσω μέρος της μητρικής, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να λύσετε όλο το iMac για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά.
  • Όσοι σκέφτονται οικονομικά και αγοράσουν το φθηνό μοντέλο, θα πρέπει να διαθέτουν άριστες γνώσεις σε κολλήσεις (soldering) για να καταφέρουν να τοποθετήσουν δεύτερο σκληρό δίσκο.
  • Θα πρέπει πολύ προσεκτικά να καταφέρετε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της παλιάς κόλλας και να τοποθετήσετε νέα (σε μορφή αυτοκόλλητης ταινίας), ώστε να είναι ο iMac στην εργοστασιακή του κατάσταση.
Τέλος να αναφέρουμε πως η ιστοσελίδα προσφέρει ένα wallpaper για τους κατόχους του μηχανήματος ή για όποιον άλλο επιθυμεί. Οι διαστάσεις του είναι 1920x1080 και αναδεικνύεται η εσωτερική διάταξη των νέων iMac 21.5".

WiFi αντένναWiFi κάρτα δικτύουΑνεμηστήρας
Διπλά μικρόφωναΕπεξεργαστήςΗχεία
ΚάμεραΣκληρός δίσκοςΜνήμη
Μητρική
Πηγή:maclife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.