Οι νέοι iMac 21.5 είναι πλέον διαθέσιμοι!

Την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την Παρασκευή που μας πέρασε, η Apple διέθεσε τα νέα μοντέλα των iMac στις 21.5 ίντσες. Ο Phill Schiller, SVP του τμήματος Worldwide Marketing της εταιρίας που είχε πραγματοποιήσει την παρουσίαση των νέων μοντέλων, είχε αναφερθεί στην όγδοη έκδοση των iMac ως τον πιο όμορφο iMac που έχει ποτέ κατασκευάσει η Apple.

Οι νέοι iMac 21.5 ιντσών διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Το φθηνό μοντέλο έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 χρονισμένο στα 2.7GHz (ικανό να φτάσει τα 3.2GHz μέσω του Turbo Boost). Επιπλέον διαθέτει μνήμη 8GB DDR3 στα 1600MHz, 1 TB σκληρό δίσκο (στις 5400 rpm) και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 640M με 512MB μνήμη GDDR5 και στην Αμερική πωλείται προς $1,299.Η μοναδική BTO αναβάθμιση που μπορεί να δεχτεί αφορά την μνήμη του, η οποία μπορεί να φτάσει τα 16GB. Το ακριβότερο μοντέλο των 21.5 ιντσών διαθέτει λίγο καλύτερο επεξεργαστή και πιο συγκεκριμένα τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 χρονισμένο στα 2.9GHz (ικανό να φτάσει τα 3.6GHz μέσω του Turbo Boost) και επιπλέον BTO επιλογές, όπως η αναβάθμιση του επεξεργαστή σε Intel Core i7 χρονισμένο στα 3.1GHz (3.9GHz μέσω του Turbo Boost) και η αλλαγή του σκληρού δίσκου με έναν Fusion Drive 1ΤΒ. Η τιμή του στην Αμερική έρχεται στα $1,499 και ανεβαίνει ανάλογα με τις BTO επιλογές του αγοραστή. Κατά τα άλλα και τα δύο μηχανήματα διαθέτουν τον νέο σχεδιασμό των iMac φυσικά, 4 θύρες USB 3, 2 θύρες Thunderbolt, FaceTime HD κάμερα, Bluetooth 4.0 κ.ά. Περισσότερα χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας θέμα ή να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Apple.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Apple δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες των νέων iMac (ισχύει για τις 21.5" μόνο), να αλλάξουν μόνοι τους την μνήμη. Οπότε αν πιστεύετε πως χρειάζεστε τα 16GB, τότε καλά θα κάνετε να τα βάλετε από την αρχή διαφορετικά θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα επίσημο σέρβις της Apple. Ελπίζουμε πως στην χώρα μας θα φτάσουν μέσα στο Δεκέμβριο, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι πιο συγκεκριμένο και η τιμή τους να μην ξεπερνάει κατά πολύ αυτήν του προηγούμενου μοντέλου (€1,269 και €1,599 αντίστοιχα). Το σίγουρο είναι πως τα αρχικά κομμάτια θα είναι περιορισμένα, μιας και υπάρχει έλλειψή. Ήδη από την Παρασκευή που άρχισε η πώληση τους στην Αμερική, οι χρόνοι παράδοσης από 1-3 εργάσιμες ημέρες έχουν αλλάξει στις 7-10 ημέρες. Τα μεγαλύτερα μοντέλα iMac στις 27 ίντσες αναμένονται προς τα τέλη του Δεκέμβρη και κατά πάσα πιθανότητα μετά το νέο έτος στη χώρα μας.



Πηγή:maclife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.