Στο μέλλον θα έχουμε κινητά τηλέφωνα με ακτίνες Χ


Τα σημερινά smartphones καταγράφουν HD video και λαμβάνουν πανοραμικές φωτογραφίες, μια μέρα όμως στο κοντινό μέλλον ίσως έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε την κάμερα του τηλεφώνου μας για να βλέπουμε μέσα από αντικείμενα και τοίχους.
Η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη με τη χρήση ενός ειδικού chip που θα λειτουργεί στην περιοχή terahertz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Η ακτινοβολία terahertz διαπερνά τα στερεά αντικείμενα όπως ακριβώς και οι ακτίνες X, με τη διαφορά ότι δε φέρει τόση ενέργεια και συνεπώς δεν καταστρέφει τους ιστούς τους.
Επιπλέον, οι συχνότητες terahertz είναι καλύτερες από τις ακτίνες X σε αντικείμενα με μικρότερη πυκνότητα (νερό, δέρμα) και οι ανιχνευτές Terahertz είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αν ένα αντικείμενο περιέχει στο εσωτερικό του μέταλλο ή πλαστικό.
Κάνοντας χρήση των ίδιων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στα smartphones και τους υπολογιστές, ερευνητές του California Institute of Technology δημιούργησαν ένα microchip που να μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ακτινοβολία terahertz. Η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν το μέγεθος του chip που τελικά κατόρθωσαν να κάνουν να χωρά στο εσωτερικό των κινητών τηλεφώνων.
Όπως εξηγούν, η κάμερα του τηλεφώνου θα σκανάρει τα αντικείμενα και στη συνέχεια ειδικό πρόγραμμα θα αναλύει τις πληροφορίες και θα εμφανίζει τις εικόνες στην οθόνη της συσκευής.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.