Η Ρωσία ετοιμάζει “στρατιωτικά tablets” με δικό της λειτουργικό σύστημα τύπου Android


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να εφοδιάσει το προσωπικό του με tablets που θα τρέχουν ένα ρωσικό αντίστοιχο του λειτουργικού συστήματος Android, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα που αποθηκεύονται στις συσκευές δε θα καταλήξουν στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης.
Το λεγόμενο “στρατιωτικό tablet” αναπτύχθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Πυρηνικής Έρευνας της Μόσχας, θα διαθέτει λειτουργικό σύστημα RoMOS (Russian Mobile Operating System), λειτουργίες κρυπτογράφησης ενώ θα κάνει χρήση του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Glonass, την απάντηση της Ρωσίας στο αμερικανικό GPS.
 
Τo tablet αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012 σε δύο εκδόσεις, μια για το Υπουργείο Άμυνας και μια για απλούς χρήστες, με την τιμή τους να ξεκινά από τα 15.000 ρούβλια (περίπου €370). Ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής του Πανεπιστημίου, Andrei Starikovsky, ενημέρωσε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Ρογκόζιν ότι:

“Το λειτουργικό σύστημα RoMOS έχει όλες τις δυνατότητες του Android χωρίς όμως το κρυμμένο λογισμικό που στέλνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στα κεντρικά της Google. Η στρατιωτική έκδοση θα είναι αδιάβροχη και αντικραδασμική.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.