O επεξεργαστής των Windows 8 tablets και laptops

Η Intel παρουσίασε στη χτεσινή εκδήλωση τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Clover Trail (Intel Atom Z2760 – 32nm), οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε Windows 8 tablets και laptops, με την εταιρεία να υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και 10 ώρες αυτονομία μπαταρίας.
Intel Atom Z2760 "Clover Trail"
Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενισχυμένη έκδοση των επεξεργαστών Intel Medfield που χρησιμοποιούνται σε smartphones, ενώ το πλεονέκτημα τους απέναντι στους ARM επεξεργαστές είναι ότι μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση του Windows 8, παρότι κοστίζουν περίπου την ίδια τιμή.
Κατά την παρουσίαση, η Intel χρησιμοποίησε μια συσκευή-αναφορά με οθόνη 10”, πάχος 8.7mm και βάρος λιγότερο από 700gr, με αυτονομία 10 ώρες HD video και αναμονή για 3 εβδομάδες (όπως ισχυρίζεται η εταιρεία).
Σε ό,τι αφορά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο dual-core Intel Atom Z2760 μπορεί να χρονιστεί μέχρι 1.8GHZ, υποστηρίζει την τεχνολογία Intel HyperThreading (ομαλό multitasking), κωδικοποίηση video 1080p, NFC chip, κάμερα 8MP, εμπρόσθια κάμερα 2.1MP, WiFi, 3G/4G LTE και HDMI 1.3.
Να σημειωθεί ότι ήδη οι Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, ZTE και άλλοι ετοιμάζουν τα δικά τους Windows 8 tablets με επεξεργαστή Intel Clover Trail. Αν και θα περίμενε κανείς ότι τα x86 tablets θα ήταν ακριβότερα από τα ARM-based, τελικά οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν μια πολύ ισχυρότερη συσκευή με τα ίδια χρήματα.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.