Χωρίς facebook δεν έχει δουλεία


Μπορεί η ανεργία να καλπάζει και η οικονομική κρίση να έχει «αγγίξει» παγκοσμίως τον περισσότερο κόσμο, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί που απορρίπτουν θέσεις εργασίας λόγω… μην πρόσβασης στο facebook! Σύμφωνα με έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 870 Βρετανοί εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι, 1 στους 5 υποψήφιους για εργασίας δηλώνει ότι δεν θα επέλεγε για εργοδότη του, κάποιον που θα απαγόρευε «δια ροπάλου» την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο χώρο εργασίας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας «φώτισαν» την εισβολή των social sites στην εργασία, καθώς το 50% των υπαλλήλων εργάζονται με το facebook, το twitter και τα άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ανοιχτά. Εξ αυτών το 36% δηλώνει ότι συνδέεται «περιστασιακά» και το 13.3% «καθημερινά». Η έρευνα της εταιρείας Hays έδειξε ότι οι πιο νέοι υποψήφιοι είναι περισσότερο πιθανό να απαιτήσουν την πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης στο χώρο εργασίας.
Στην έρευνα όμως συμμετείχαν και εργοδότες, το 1/3 των οποίων δήλωσε ότι επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση, το 43,2% επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση και το 44,3% πιστεύει ότι επιτρέποντας την πρόσβαση στα social media συμβάλλει στη διατήρηση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Από την άλλη πλευρά, το 23,7% δεν θέλει να ακούει για πρόσβαση στα social sites!
Πηγή:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.