Έρχετε το ρομποτικό ιππικό!


Το LS3 ή «Σύστημα Υποστήριξης Διμοιρίας με Πόδια» είναι ένα ρομποτικό υποζύγιο, που περπατάει φορτωμένο σαν μουλάρι, τρώει όμως βενζίνη αντί για σανό, αλλά δεν είναι δύστροπο, όπως το συμπαθές τετράποδο. Όλα αυτά στις ΗΠΑ, όπου το ερευνητικό σκέλος του αμερικανικού Πενταγώνου επέδειξε μια βελτιωμένη έκδοση ενός ρομποτικού υποζυγίου, που θα απαλλάσσει στο μέλλον τους πεζικάριους και τους πεζοναύτες από τη μεταφορά μεγάλων φορτίων.
Βασισμένο σε έναν βενζινοκινητήρα που κινεί τα υδραυλικά πόδια του, το ρομποτικό υποζύγιο μπορεί να κινείται αυτόνομα σε ανώμαλο έδαφος με 4,8 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε χαλαρό περπάτημα. Σε επίπεδες επιφάνειες, η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 11 χιλιόμετρα την ώρα, επιτρέποντας στο ρομπότ να ακολουθεί στρατιώτες που κινούνται τροχάδην.
 

«Το LS3 απέδειξε ότι έχει πολύ σταθερά πόδια. Αν όμως ανατραπεί για κάποιο λόγο, μπορεί να σηκώνεται αυτόματα και να συνεχίζει την πορεία του. Το LS3 έχει επίσης την ικανότητα να ακολουθεί έναν ανθρώπινο ηγέτη και να παρακολουθεί τα μέλη μιας διμοιρίας σε εδάφη με βλάστηση» ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Τζο Χιτ, επικεφαλής του προγράμματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.