O πρώτος καλλιτέχνης που πληρώνεται από το BitTorrent είναι γεγονός!


Όλοι γνωρίζουμε ότι το παράνομο κατέβασμα από το Internet είναι ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για τη μουσική βιομηχανία με αποτέλεσμα όλοι λίγο-πολύ οι καλλιτέχνες να παραπονιούνται ότι χάνουν χρήματα εξαιτίας της πειρατείας.
Ωστόσο, ο DJ Shadow αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τη BitTorrent, βάσει της οποίας θα λαμβάνει ένα ποσό κάθε φορά που κάποιος χρήστης κατεβάζει ένα κομμάτι του από torrent, εφόσον όμως εγκαθιστά το software που το συνοδεύει (πιθανότατα media player).
Στο BitTorrent θα είναι διαθέσιμα 3 κομμάτια από το επερχόμενο album του Hidden Transmissions from the MPC Era (1992-1996) μαζί με το ψηφιακό artwork του και το εν λόγω λογισμικό. Ο Matt Mason της BitTorrent απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία αναφέροντας μόνο ότι θα λειτουργήσει περισσότερο πειραματικά.
O manager του DJ Shadow, Michael Fiebach δήλωσε ότι δε θεωρεί το BitTorrent ως μέσο πειρατείας:
“Αυτή είναι η λάθος προσέγγιση. Η τεχνολογία από μόνη της δε φέρει ευθύνες αν οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για τη διανομή πειρατικού περιεχομένου. Αντιθέτως, είναι ένα μέσο για να ακουστείς σε ένα κοινό πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων και το βλέπω ως μια σπουδαία ευκαιρία για να γράψουμε ιστορία. “
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.