Η HP κατοχύρωσε ότι η διάφανη οθόνη είναι καθαρά δική της πατέντα


Μια νέα τεχνολογία οθόνης εξασφάλισε η Hewlett Packard με πατέντα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνιών και Σημάτων των ΗΠΑ, την οποία και κατοχύρωσε.
Η HP έχει δημιουργήσει έναν ειδικό τύπο διάφανης οθόνης για υπολογιστές, που ονομάζεται ThruScreen και θα επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει όσα απεικονίζονται στην οθόνη, αλλά κι ό,τι βρίσκεται από πίσω, αφού ουσιαστικά η οθόνη θα είναι διάφανη.
Η οθονη θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδρά τόσο με τα αντικείμενα του πραγματικού όσο και με τα αντικείμενα του ψηφιακού κόσμου.
Μια ιδέα, όπου η  οθόνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί είναι στο ταμπλό των αυτοκινήτων, ώστε να παρέχονται πληροφορίες πλοήγησης στον οδηγό, αλλά και στις βιτρίνες των καταστημάτων, όπου θα προβάλλονται διαφημίσεις με τη δυνατότητα γρήγορης κι εύκολης ανανέωσης.
Επίσης, η οθόνη θα έχει τη δυνατότητα, τοποθετούμενη μπροστά από ένα αντικείμενο, όπως για παράδειγμα ένα χάρτη, να προβάλλει επιπλέον σχετικές πληροφορίες, όπως μια προτεινόμενη διαδρομή.
Η HP επεξεργάζεται την εν λόγω τεχνολογία εδώ και δύο δεκαετίες και δεν αποκλείεται στο μέλλον να την εξελίξει ακόμη περισσότερο κι η εν λόγω οθόνη να γίνει εύκαμπτη, ώστε να είναι ακόμη πιο εύχρηστη.
Σημειώνεται, πως είχε καταθέσει την αίτηση για την πατέντα ήδη από τον Ιούλιο του 2006, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν 6 χρόνια μέχρι να την εξασφαλίσει.
Πηγή:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.