Επίθεση σε άντρα που φορούσε γυαλιά τύπου Google Glass στα McDonald’s


Επίθεση σε γαλλικό υποκατάστημα των McDonald’s φέρεται να δέχτηκε ο Steve Mann, εφευρέτης των ψηφιακών γυαλιών EyeTap -τύπου Google Glass-  από τους υπαλλήλους της δημοφιλούς αλυσίδας fast food. Όπως ισχυρίζεται, τα γυαλιά κατέγραψαν τα πρόσωπα των επιτιθέμενων και θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία.
Τα γυαλιά που αποτέλεσαν την πέτρα του σκανδάλου είναι σχεδιασμένα να βοηθούν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και όχι απλά να προσφέρουν δυνατότητες Augmented Reality. Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα της Google, προσαρμόζονται στο κρανίο αυτού που τα φορά και για την απομάκρυνση τους απαιτούνται ειδικά εργαλεία.
Ο άτυχoς άντρας βρισκόταν στο Παρίσι με την οικογένεια του για διακοπές, έχοντας μάλιστα προμηθευτεί χαρτί από το γιατρό του σε περίπτωση που οι αρχές του ζητούσαν να τα απομακρύνει.
Τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ και το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν κατά την είσοδο του στα McDonald’s. Οι υπάλληλοι του καταστήματος του ζήτησαν να τα βγάλει και όταν αυτός τους έδειξε το χαρτί του γιατρού το έσκισαν και προσπάθησαν να του τα απομακρύνουν με τη βία. Αμέσως μετά, πέταξαν τον ίδιο και την οικογένεια του έξω από το κατάστημα.
Για καλή του τύχη, λίγο πριν καταστραφούν, τα γυαλιά κατέγραψαν και αποθήκευσαν τα πρόσωπα των υπαλλήλων καθώς και το ταμπελάκι με το όνομα αυτού που του επιτέθηκε. Η δημοφιλής αλυσίδα fast-food δήλωσε ότι σκοπεύει να ερευνήσει πολύ σοβαρά το ζήτημα.
Το περιστατικό αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τη χρήση των Google Glass ή άλλων παρόμοιων γυαλιών στο μέλλον, την καταγραφή δεδομένων χωρίς τη θέληση μας και πολλά άλλα ζητήματα. Όπως καταλαβαίνετε, οι αντιδράσεις είναι λίγο πολύ αναπόφευκτες και δεν αποκλείεται μελλοντικά να δούμε και άλλες βίαιες διενέξεις.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.