Τι είναι DNServer & DNSystem;

Oι DNS (Domain Name Servers) είναι οι servers που κάνουν το resolving από IPs σε domain names, δηλαδή οι υπολογιστές που μεταφράζουν τα ονόματα (π.χ www.facebook.com) σε IP ADDRESESS (π.χ 193.90.150.78).
O DNS (Domain Naming System) είναι υπεύθυνο να μετατρέπει τα μνημονικά ονόματα (host names) στις σχετικές IP. Για παράδειγμα η zeroone.net έχει καταχωρήσει το domain zeroone.net  για να ονομάσει μοναδικά την ύπαρξή της στο Internet.







Ένα όνομα χώρου (domain name) είναι η κατάληξη η οποία χρησιμοποιείται για να ονομάσει μοναδικά στο internet μια σειρά από συστήματα στον ίδιο οργανισμό. Το domain name κάθε συστήματος πρέπει να συσχετίζεται με μια IP διεύθυνση μέσω του συστήματος DNS.

H Google για παράδειγμα έχει τους servers της: google.gr και mail.google.gr. Τα ονόματα www και mail αφορούν διαφορετικά συστήματα που είναι καταχωρημένα στο ίδιο domain: google.gr

Τα domain names είναι οργανωμένα σε μια ιεραρχία η οποία συνήθως περιλαμβάνει το όνομα του συστήματος (π.χ. mail), το όνομα τoυ blog (π.χ. technewsingreek.blogspot.com) και έναν κωδικό χώρας (π.χ.. gr) ή ένα από τα top level domains (π.χ.. com,. net,. info κλπ).Ένα web site που φιλοξενείται σε έναν server ουσιαστικά λαμβάνει υπόσταση μέσω μιας διεύθυνσης IP, ένα όνομα συστήματος (π.χ. www) και ένα domain name. Τα παραπάνω μαζί αποτελούν την ταυτότητα του web site στο Internet (π.χ google.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.