Λειτουργία "Blur All Faces" στο Youtube η οποία θα θολώνει ώστε να μην αναγνωρίζονται


Αν και το YouTube είναι ένα εκπληκτικό κανάλι διάδοσης νέων και βίντεο σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, η χρήση του μπορεί να κρύβει και κινδύνους. Κινδύνους για τα άτομα που απεικονίζονται στα διάφορα βίντεο καθώς απολυταρχικά καθεστώτα είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν αντιφρονούντες.

Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσει ακτιβιστές από τέτοια προβλήματα, η υπηρεσία εγκαινίασε τη λειτουργία "Blur All Faces" η οποία βρίσκεται στην επεξεργασίας βίντεο του YouTube. Τι ακριβώς κάνει όμως το "Blur All Faces";

Εντοπίζει όλα τα πρόσωπα ενός βίντεο και στη συνέχεια τα θολώνει ώστε να μην αναγνωρίζονται. Όπως είναι φυσικό, ακόμη η λειτουργία δεν είναι τέλεια και ενίοτε δεν καταφέρνει να αναγνωρίσει κάποια πρόσωπα οπότε και δεν τα καλύπτει. Επιπλέον, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει επιλογή των προσώπων που θέλει κανείς να που θέλει να θολώσει.

Αν και όπως είπαμε στόχος είναι η προστασία των πολιτών σε απολυταρχικά καθεστώτα, το "Blur All Faces" μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Συνεπώς είναι βέβαιο ότι θα το δούμε να αξιοποιείται και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.