Η Apple έσπασε για ακόμα μια φορά το ρεκόρ της για το τρίτο τρίμηνο με απίστευτα κέρδη


Με 35 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα και 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά κέρδη, η Apple έσπασε για ακόμα μια φορά το ρεκόρ της για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Παρόλο που οι αριθμοί είναι μικρότεροι αυτών του αμέσως προηγούμενου τριμήνου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011 η εταιρεία είχε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα, καθώς και υψηλότερα καθαρά κέρδη κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Περνώντας στους αριθμούς που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, δηλαδή στις πωλήσεις hardware, «πρωταθλητής» αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά το iPhone. Για την ακρίβεια, η Apple διέθεσε 26 εκατομμύρια συσκευές, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 28% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Πιο εντυπωσιακές βέβαια ήταν οι επιδόσεις του iPad: με 17 εκατομμύρια κομμάτια, η Apple διέθεσε στην αγορά 84% περισσότερες συσκευές απ’ ότι το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011. Ωστόσο οι πωλήσεις των Mac παρέμειναν ουσιαστικά σχεδόν στάσιμες, με ανάπτυξη μόνο 2%. Τέλος, στα iPod είχαμε πτώση των πωλήσεων κατά 10%, με την εταιρεία να έχει διαθέσει στην αγορά περίπου 6,75 εκατομμύρια κομμάτια το τελευταίο τρίμηνο.
Για το επόμενο τρίμηνο η Apple εκτιμά ότι θα καταγράψει μικρή πτώση στα έσοδα και στα κέρδη –και δε μένει παρά να δούμε αν θα σπάσει για ακόμα μια φορά τα ρεκόρ της με το λανσάρισμα του «νέου iPhone» (ή iPhone 5).
Πηγή:itech4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.