Ταχύτητα δύο φορές ταχύτερη από USB 3.0 το Thunderbolt για Windows!


Οι χρήστες των Windows μπορούν να ελπίζουν… Το Thunderbolt που επιτρέπει ταχύτατες συνδέσεις μεταξύ πολλαπλών  συσκευών, το οποίο στο παρελθόν ήταν διαθέσιμο μόνο για Mac, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πλέον και για Windows.
Ο μεγάλος ντόρος γίνεται γιατί οι χρήστες  μπορούν να συνδέουν έως και επτά συσκευές όπως οθόνες και σκληρούς δίσκους, ταυτόχρονα. Το πιο σημαντικό όμως<…>
από όλα είναι η εκπληκτική ταχύτητα, με την οποία μεταφέρονται τα δεδομένα στο σύστημα, η οποία είναι δύο φορές ταχύτερη από USB 3.0, το οποίο είναι ήδη πιο γρήγορο από το USB 2.0 που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια.
Προς το παρόν, οι πρώτες μητρικές κάρτες για Windows, που θα υποστηρίζουν το Thunderbolt,  ετοιμάζονται για διάθεση, αλλά δεν είναι αρκετά έτοιμες, όπως είχε προκαθοριστεί. Το Thunderbolt λειτουργεί στα Windows, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά του ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας «hot-swap» στις διάφορες συσκευές, χωρίς να χρειάζεται να κάνει ο χρήστης επανεκκίνηση.
Σύμφωνα με την Intel, σύντομα θα κυκλοφορήσουν πιστοποιημένες συσκευές Thunderbolt για Windows, που θα επιτρέψουν μεγάλες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων, για όσους διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.
Τα Macs ήδη επωφελούνται από την αυξημένη ταχύτητα του Thunderbolt, διαθέτοντας επίσης υποστήριξη για τις ειδικές οθόνες Apple αλλά και διάφορους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Τώρα, είναι η σειρά των χρηστών Windows να χρησιμοποιήσουν το Thunderbolt.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.