To 57% των χρηστών PC είναι «πειρατές»



Από έρευνα που διεξήγαγε η Business Software Alliance σε δείγμα 15.000 ατόμων από 33 χώρες, προέκυψε ότι το ποσοστό των ατόμων που παραδέχονται ότι οικειοποιούνται πειρατικό software στο PC τους ανέρχεται στο 57%, ενώ το ποσοστό πειρατείας (μονάδες πειρατικού software προς μονάδες συνολικού software) στο 42%.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το γκρουπ που αντιγράφει με την μεγαλύτερη συχνότητα είναι οι νεαροί άντρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αναμενόμενα, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε απόλυτες τιμές παρουσιάζεται στην Κίνα, όπου η πειρατεία αγγίζει το 77%. Αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό της, καταλαβαίνετε για τι μεγέθη μιλάμε.
Συνολικά η εμπορική αξία της κλοπής λογισμικού κατά το 2011 ανήλθε στα 63,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 58,8 του 2010. Όσο για την Ελλάδα, κινείται σε σταθερά υψηλά ποσοστά, με το ποσοστό αντιγραμμένου software στο 61%, και το σχετικό ποσοστό χρηστών στο 71%. Για να ρίξετε μία ματιά στα στατιστικά κάθε χώρας που συμμετείχε στην έρευνα, μπορείτε να δείτε το σχετικό τμήμα του site της BSA.
Πηγή:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.