H Microsoft επενδύει 300 εκατομμύρια δολάρια στο ψηφιακό βιβλιοπωλείο της Barnes & Noble


H Microsoft επενδύει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα θυγατρική της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Barnes & Noble, η οποία ελπίζει τώρα να επεκτείνει το κοινό της προσφέροντας την εφαρμογή ανάγνωσης Nook σε υπολογιστές με Windows 8.
H νέα εταιρεία, στην οποία περνά το τμήμα ψηφιακών βιβλίων και το τμήμα βιβλίων για φοιτητές κολεγίου, θα ανήκει κατά 82,4% στη Barnes & Noble και κατά 17,6% στη Microsoft. Παραμένει πάντως ασαφές αν η νέα εταιρεία θα αποσπαστεί πλήρως από τη Barnes & Noble ως νέα εταιρεία στο χρηματιστήριο.

Είναι πάντως σαφές ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων φιλοδοξεί να εδραιωθεί στην αγορά ψηφιακού βιβλίου, στην οποία κυριαρχεί σήμερα η Amazon με τη συσκευή Kindle.
Η Barnes & Noble προωθεί τo Nook, τη δική της συσκευή ανάγνωσης, η οποία θα γίνει τώρα διαθέσιμη ως εφαρμογή (app) για τους χρήστες των Windows 8, τα οποία θα τρέχουν και σε ταμπλέτες.

Μέσω της εφαρμογής Nook οι χρήστες Windows, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες αγορές, θα έχουν πρόσβαση στον κατάλογο βιβλίων και περιοδικών που προσφέρει η Barnes & Noble.

Με την ανακοίνωση της νέας συμφωνίας τη Δευτέρα, η Barnes & Noble είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 80% και να φτάνει τα 25 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2009. Η μετοχή της Microsoft δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την είδηση.


Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.