Στο Dota 2 τι γίνεται με της χρεώσεις;


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Gabe Newell της Valve, αποκάλυψε ότι τελικά το DotA 2 θα ακολουθήσει το μοντέλο του free-to-play, αν και θα υπάρχει κάποια μικρή… παραλλαγή. 
Η βασίλισσα των MOBA games βρίσκεται στο ραντάρ μας εδώ και πολύ καιρό και η ανυπομονησία μεγαλώνει, ενώ έχουμε ήδη παρουσιάσει από το περιοδικό τις πρώτες μας εντυπώσεις. Αν και παιχνίδια όπως το League of Legends, Heroes of Newerth και άλλα, έχουν διεκδικήσει μεγάλα μερίδια της πίττας, είναι σίγουρο πως όταν κυκλοφορήσει το DotA 2, πολλοί θα κάνουν την… επιστροφή, στην πρώτη δασκάλα του genre. Βέβαια, θα υπάρχουν δυσκολίες, καθώς όσο περνάει ο καιρός, τα communities των αντιπάλων μεγαλώνουν. Αλλά η Valve ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται το community, το έχει αποδείξει πολλές φορές: έτσι, ο Newell κρύβει μερικούς άσσους στο μανίκι…
Πρώτα από όλα, οι παίκτες που είναι πιο ‘χρήσιμοι’ στην κοινότητα, θα απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση και συγκεκριμένα προνόμια.  «Βρίσκουμε τρόπους και μηχανισμούς που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τον κόσμο που είναι χρήσιμο και βοηθά τους συμπαίκτες.» Για παράδειγμα, ένας παίκτης που εκπαιδεύει νέους ή εξηγεί τα βασικά του παιχνιδιού σε άλλους, θα επιβραβεύεται από το παιχνίδι.  «Αν κάποιος παίκτης ήταν πολύ καλός και φιλικός στο Team Fortress 2, θα πάρει το DotA 2 δωρεάν. Αν είναι κάποιος βλάκας που ενοχλεί τους πάντες, θα μπορεί φυσικά να παίξει, αλλά το παιχνίδι θα κοστίζει και θα πρέπει να πληρώσει μερικά εκατοντάδες δολάρια παραπάνω αν θέλει να χρησιμοποιεί και voice». 
Αρκετά δραστικό και καθόλου άσχημη ιδέα: το μοναδικό μειονέκτημα που έχει η DotA είναι η φήμη της «σκληρής κοινότητας». Εφόσον ο Newell το αναγνωρίζει αυτό και παίρνει τόσο δραστικά μέτρα, είναι σίγουρο πως το DotA 2 εφόσον καταφέρει να γίνει ένα φιλικό και εύχρηστο παιχνίδι, θα σαρώσει το genre. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει ακόμα, αν και το περιμένουμε για μέσα στο 2012. 

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.