Επίθεση πραγματοποίησε η ATeam στην DWP.gov.uk


Ο δικτυακός τόπος που ανήκει στο Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου (DWP) έχει «πέσει», ως αποτέλεσμα επίθεσης DDoS, την οποία πραγματοποίησε η ομάδα ATeam (Anonymous Team).
Οι hacktivists ισχυρίζονται ότι οι ενέργειές τους είναι μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια «στην κατάχρηση της ιδιωτικής ζωής» που γίνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων.
Το περιστατικό συνέβη αφότου οι hackers έμαθαν ότι οι εργαζόμενοι του Υπουργείου καταχρούνται τα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την TechWeek Europe.
Εκπρόσωποι του DWP δήλωσαν ότι ερευνούν την κατάσταση, αλλά υποστηρίζουν ότι η ιστοσελίδα δεν είχε «πέσει» τελείως αλλά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν μόνο περιστασιακά.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ίδια ομάδα hacker ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των δικτυακών τόπων  της βουλευτή Theresa May, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO). Με τις επιθέσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν κατά της διακήρυξης του Leverson, την έκδοση των hackers στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το γεγονός ότι το ICO απέτυχε να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των ατόμων αυτών.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.