Χωρίς Aero Glass interface τα Windows 8



Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα ένα μακροσκελές κείμενο, το οποίο περιγράφει με αρκετή λεπτομέρεια τις αλλαγές στο design του λειτουργικού, από την εποχή των Windows 1.0 (!) μέχρι σήμερα. Στο κείμενο αυτό μαθαίνουμε κάποια πράγματα για το design των Windows 8.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το Aero Glass interface με τα καλαίσθητα -σύμφωνα με τους περισσότερους, τουλάχιστον- οπτικά εφέ. Η Microsoft αποφάσισε να υιοθετήσει μια πολύ πιο απλή σχεδίαση, με λιγότερους φωτισμούς στο περιβάλλον χρήσης του λειτουργικού.

Σε γενικές γραμμές, τα Windows 8 δείχνουν αυτή τη στιγμή κάπως έτσι:


Οι διαφορές σε σχέση με τα Windows 7 δεν είναι πολλές, ωστόσο κάποιοι χρήστες μπορεί να ενοχληθούν από την κατάργηση του Aero. Ο λόγος που η Microsoft προχωρά σε αυτή τη λύση, πέρα από τη γνωστή επωδό που αποθεώνει την απλότητα, είναι ότι τα Windows 8 προορίζονται να καλύψουν μεταξύ άλλων και τις ανάγκες των φορητών συσκευών, οπότε η απλή εμφάνιση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση πόρων και άρα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Βέβαια, εδώ αναρωτιέται κανείς: Γιατί να μην διατηρήσει η Microsoft το Aero Glass και να μπορεί ο καθένας να το ενεργοποιήσει αν και εφόσον το επιθυμεί; Ιδού η απορία...

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.