Τετραπύρηνο επεξεργαστή στο Samsung Galaxy S III;


Ένα έγγραφο που αποδίδεται στη Samsung φέρεται να αποκαλύπτει πολλά για το επερχόμενο smartphone Galaxy S III. Αν το έγγραφο είναι γνήσιο, κι αν ερμηνεύουμε σωστά τα όσα αναφέρονται σ' αυτό, τότε η επόμενη υλοποίηση του Galaxy S θα έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Η Samsung φέρεται να κάνει λόγο για τον Exynos 4 Quad, έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή βασισμένο στον πυρήνα Cortex-A9 της ARM. Ο νέος επεξεργαστής κατασκευάζεται με βάση τη μέθοδο HKMG στα 32 νανόμετρα και η συχνότητα λειτουργίας του έχει οριστεί στα 1,4GHz. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, ο επεξεργαστής διπλασιάζει τις επιδόσεις του προκατόχου του, ενώ παράλληλα καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια.

Για την ώρα, οι πληροφορίες αυτές είναι ανεπιβεβαίωτες φήμες και θα ξέρουμε περισσότερα στις 3 Μαΐου, οπότε η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει το Galaxy S III. Σημειωτέον, πάντως, ότι η Samsung φέρεται διατεθειμένη να δώσει τον Exynos 4 Quad και σε άλλους κατασκευαστές, οπότε δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε smartphones τρίτων εταιρειών.

Πηγή: hothardware

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.