Ανακοινώθηκαν οι βασικές εκδόσεις των Microsoft Windows 8


Αν και στο παρελθόν είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα νέαWindows 8 θα κυκλοφορήσουν σε πολλές παραλλαγές, ηMicrosoft διέψευσε τις όποιες φήμες ανακοινώνοντας ότι οι βασικές εκδόσεις του νέου λειτουργικού της συστήματος θα είναι τρεις.
Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει δύο εκδόσεις x86, τις Windows 8 και Windows 8 Pro και μία ακόμη για την πλατφόρμα ARM με την ονομασία Windows 8 RT.
Η "standard" έκδοση των Windows 8 προορίζεται για καταναλωτικές συσκευές (tablets κ.α) και υπολογιστές desktop ή notebooks και θα επιτρέπει την αναβάθμιση από τις εκδόσεις Windows 7 Starter, Home Basic και Home Premium ενώ η έκδοση Windows 8 Pro, που επιτρέπει την αναβάθμιση από Windows 7 Professional και Ultimate, απευθύνεται σε απαιτητικούς και ενθουσιώδεις χρήστες και σε επαγγελματίες και διαθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά BitLockerBitLocker to GoBoot from VHDClient Hyper-VDomain JoinEncrypting File SystemGroup Policy και Remote Desktop (host).
Την έκδοση Windows 8 RT, οι χρήστες δεν θα μπορούν να την προμηθευτούν ξεχωριστά, παρά θα είναι διαθέσιμη και προ-εγκατεστημένη σε υπολογιστές και συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα διαθέτει κανένα από τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Windows 8 Pro που αναφέραμε πιο πάνω στο κείμενο μας, ωστόσο θα διαθέτει βελτιστοποιημένες δυνατότητες χειρισμού μέσω της αφής για τα νέα Microsoft WordExcelPowerpoint και One Note ενώ δεν θα ενσωματώνει επίσης τις εφαρμογές Windows Media Player και Storage Spaces.
Πηγή:ghz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.