Χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα


Παρόμοιο άρθρο με αυτό, έχουμε ξαναγράψει, όμως οι μέθοδοι έχουν απλοποιηθεί περισσότερο και το Google Maps έχει αναβαθμιστεί πολλές φορές από τότε. Θα δούμε λοιπόν παρέα, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την «Πλοήγηση» του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς να έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ!Γιατί λοιπόν να αγοράζουμε ακριβά προγράμματα πλοήγησης ενώ έχουμε το καλύτερο στην Android συσκευή μας; Θα δούμε με απλά βήματα:
  • Πώς να ενεργοποιήσουμε την «Πλοήγηση».
  • Πώς να κατεβάσουμε τους χάρτες στην προσωρινή μας μνήμη.
  • Πώς να έχουμε φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά.
Αν ξέρετε πώς να μεταφέρετε εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σας τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι το Google Maps όπως το έχει μεταποιήσει ο Brut.all (με τη βοήθεια του ownhere), ένας από τους developer στο XDA. Είναι μάλιστα τόσο συνεπής που σε κάθε αναβάθμιση του Google Maps, το αναβαθμίζει και ο ίδιος με αποτέλεσμα να έχουμε πάντα την τελευταία έκδοση (σήμερα 6.5.0).
Google Maps εγκατάσταση Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση ίντερνετ!
Πώς θα το εγκαταστήσουμε;
  1. Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Google Maps από εδώ: DOWNLOAD.
  2. Τοποθετούμε το νέο .apk αρχείο του Google Maps στην κάρτα SD μας.
  3. Ανοίγουμε τον file explorer μας (εγώ χρησιμοποιώ τον ES File Explorer) και ενεργοποιούμε την προσάρτηση του partition «/system» για να μπορέσουμε να αντιγράψουμε το .apk εκεί (οδηγίες εδώ).
  4. Επιλέγουμε το αρχείο, πατάμε «Αντιγραφή», πηγαίνουμε στο φάκελο που βρίσκεται στη διαδρομή «/system/app» και εκεί πατάμε «Επικόλληση».
  5. Για να αφαιρέσουμε το παλιό Google Maps, το επιλέγουμε και πατάμε «Διαγραφή».
  6. Κάνουμε επανεκκίνηση τη συσκευή μας και είμαστε έτοιμοι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε και τους τρόπους που αναφέρονται στο νήμα στο XDA, αλλά αυτός είναι ο ευκολότερος. Η εφαρμογή μπορεί να αναβαθμίζεται κανονικά από το Google Play Store, όμως θα επανέρχεται στην επίσημη έκδοση και θα κλειδώνει και πάλι την «Πλοήγηση». Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, απλά πηγαίνετε στη διαδρομή «Ρυθμίσεις > Εφαρμογές», βρείτε το Google Maps και πατήστε«Απεγκατάσταση των ενημερώσεων». Έτσι θα επιστρέψει στην έκδοση που βρίσκεται στο φάκελο συστήματος, στην προκειμένη περίπτωση την 6.5.0 του Brut.all.
Google Maps αποθήκευση χαρτών Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση ίντερνετ!
Google Maps αποθήκευση χαρτών2 Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση ίντερνετ!
Πώς θα αποθηκεύσουμε τους χάρτες;
Για να αποθηκεύσουμε τους χάρτες που θέλουμε στην SD κάρτα θα πρέπει να κάνουμε τα εξής:
  1. Ανοίγουμε το Google Maps.
  2. Πηγαίνουμε στη διαδρομή «Ρυθμίσεις > Labs» και ενεργοποιούμε την «Προσωρινή προαποθήκευση».
  3. Επιστρέφουμε στην κεντρική οθόνη και κρατάμε το δάχτυλό μας πατημένο πάνω από μια περιοχή, μέχρι να μας βγάλει μια οποιαδήποτε διεύθυνση (δε μας ενδιαφέρει ποια).
  4. Πατάμε πάνω στο συννεφάκι και στη λίστα επιλογών που θα μας βγάλει, επιλέγουμε «Προσωρινή προαποθήκευση περιοχής χάρτη».
  5. Μόλις τελειώσει η αποθήκευση θα δείτε στο χάρτη ένα τετράγωνο το οποίο είναι το κομμάτι του χάρτη που έχετε αποθηκευμένο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι χάρτες αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη της συσκευής μας. Λογικά με μια επανεκκίνηση και σίγουρα με μια εκκαθάριση δεδομένων, θα σβηστούν και θα πρέπει να τους ξανακατεβάσετε.
Google Navigation pic3 Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση ίντερνετ!
Πώς χρησιμοποιούμε την Πλοήγηση;
Η χρήση της πλοήγησης είναι όπως και η χρήση του Maps. Στην κεντρική οθόνη έχει κάποιες επιλογές για αν βάλουμε τη διεύθυνσή μας, φωνητικά ή με πληκτρολόγηση. Επίσης διαθέτει ένα πλήκτρο «Αφετηρία» στο οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε μια σταθερή διεύθυνση, για παράδειγμα το σπίτι μας και από κάτω διαθέτει μια λίστα πρόσφατων προορισμών για να επιλέξουμε κάποιον στα γρήγορα. Μπορούμε επίσης να διαλέξουμε από τους προορισμούς που έχουμε επισημάνει με αστεράκι στο Google Maps, αλλά και να διαλέξουμε από τιςεπαφές μας, αν φυσικά έχουμε ορίσει τη διεύθυνσή τους.
Υπάρχουν και πολλές επιλογές αφού ξεκινήσουμε το ταξίδι μας όπως:
  • Εναλλακτικές διαδρομές.
  • Αποφυγή αυτοκινητόδρομων ή διοδίων.
  • Απενεργοποίηση φωνητικών οδηγιών.
  • Παρουσίαση της διαδρομής σε μορφή λίστας.
Να πούμε τέλος οτι διαθέτει και φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά! Αρκεί να εγκαταστήσετε τη μηχανή SVOX και να αγοράσετε την ελληνική φωνή με 2,99€. Αυτό γιατί η μηχανή TTS του Android όπως ξέρετε δε διαθέτει ελληνική γλώσσα.
Προβλήματα
Πρέπει να αναφέρουμε οτι ενώ οι Χάρτες και η Πλοήγηση μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία σύνδεσης στο ίντερνετ (offline), οι οδηγίες μιας νέας διαδρομή προϋποθέτουν σύνδεση. Όταν δηλαδή πατάμε «Λήψη οδηγιών», συνδέεται στο ίντερνετ για να μας βρει τη διαδρομή μας. Μόλις λοιπόν τα καταφέρει, μπορούμε να κλείσουμε τη σύνδεση και να κινηθούμε κανονικά εφόσον οι χάρτες είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή μας. Αν χάσουμε μια στροφή όμως και αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη διαδρομή, δε θα τα καταφέρει χωρίς ίντερνετ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κάθε επιλογή έχει τα προβλήματά της. Πριν αγοράσετε ένα πρόγραμμα πλοήγησης, δοκιμάστε και την Google Πλοήγηση, καθότι είναι δωρεάν και διαθέτει τους καλύτερους χάρτες που μπορείτε να βρείτε.

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.