Ανακάμπτει η Υahoo;


Τα οικονομικά αποτελέσματα της Yahoo για το πρώτο τρίμηνο του 2012 επεφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τους μετόχους της εταιρείας. Τα έσοδα εμφανίζονται αυξημένα για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, και μάλιστα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Yahoo κατέγραψε έσοδα 286 εκατομμυρίων δολαρίων ή 23 Ανακάμπτει ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 17 σεντς που είχαν θέσει οι οικονομολόγοι της Wall Street. Σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28%, σκορπώντας αισιοδοξία στο εσωτερικό του πάλαι ποτέ διαδικτυακού κολοσσού.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη θετική επίδραση που είχε ο διορισμός του Scott Thompson στη θέση του CEO, εκεί δηλαδή όπου βρισκόταν μέχρι πρόσφατα η Carol Bartz. Ο Thompson έχει ήδη πει ότι σχεδιάζει να κλείσει μια σειρά από μη κερδοφόρες υπηρεσίες και να δώσει έμφαση στο e-commerce. Στόχος του νέου αφεντικού της Yahoo είναι να ξανακερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς και να φτάσει σε σημείο να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη Google. Πρόκειται για έναν υπερβολικά φιλόδοξο στόχο, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Πηγή: The Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.