Επίθεση σε 500 websites από τους Anonymous στην Κίνα


Πριν από λίγες ώρες σημειώθηκε σειρά επιθέσεων σε πολλά websites κινεζικών συμφερόντων, με τη διαβόητη ομάδα hackers Anonymous να αναλαμβάνει την ευθύνη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η επίθεση εκδηλώθηκε σε 500 περίπου sites.

Οι hackers δεν κατέφυγαν στην "εύκολη λύση" της DDoS (Distributed Denial of Service) και προχώρησαν στην αλλαγή της αρχικής σελίδας κάθε site, αντικαθιστώντας το περιεχόμενό της με δικό τους μήνυμα. Σε όλες τις περιπτώσεις, το μήνυμα είχε ως αποδέκτη το καθεστώς του Πεκίνου, το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλάκις για τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί στο Internet. "Αγαπητή κινεζική κυβέρνηση, δεν είσαι αλάνθαστη. Σήμερα έπεσαν τα websites, αύριο θα πέσει το φαύλο καθεστώς σου", ανέφεραν οι hackers, οι οποίοι κάλεσαν τον κόσμο να προχωρήσει στους Anonymous και να αγωνιστεί κατά της λογοκρισίας.

Οι αξιωματούχοι του καθεστώτος φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, καθώς αρνούνται ότι έλαβαν χώρα επιθέσεις -πόσο μάλλον επιτυχημένες επιθέσεις- και άρα όλα αυτά είναι προϊόν μυθοπλασίας. Βέβαια, το γεγονός ότι πολλά sites παραμένουν εκτός λειτουργίας, ενώ άλλα εξακολουθούν να εμφανίζουν το μήνυμα των Anonymous δε συνάδει με τα όσα λένε οι Κινέζοι.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.