Το Wi-Fi βλάπτει την γονιμότητα


Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία «σκοτώνει» τη γονιμότητα. Ο φορητός υπολογιστής στα γόνατα των αντρών μειώνει την κινητικότητα του σπέρματος…απειλώντας την ικανότητά τους να αποκτήσουν παιδιά.
Αργεντινοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι την ευθύνη φέρουν ουσιαστικά οι ασύρματες συνδέσεις, οι οποίες μειώνουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, εξαιτίας της ηλεκτρομαγνητικής τους ακτινοβολίας.
Οι ερευνητές<…>
πήραν δείγματα σπέρματος από 29 υγιείς άντρες, τα οποία τοποθέτησαν κάτω από φορητό υπολογιστή συνδεμένο στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Τέσσερις ώρες αργότερα μέρος από τα σπερματοζωάρια έδειξαν να επηρεάστηκαν από τη Wi-Fi ακτινοβολία.
Το ένα τέταρτο αυτών δεν μπορούσαν να κινηθούν. Σε άλλο δείγμα που είχε μεν τοποθετηθεί σε ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας, μακριά όμως από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μόλις το 14% των σπερματοζωαρίων εμφάνισαν πρόβλημα κινητικότητας. Επίσης, το 9% των σπερματοζωαρίων κοντά στο laptop εμφάνισε βλάβη στο DNA, ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο από τα δείγματα που βρίσκονταν μακριά. Ο επικεφαλής της έρευνας Κονράδο Αβεντάνο, που εργάζεται στο Nascentis Reproductiva Medicina στην Κόρδομπα, λέει ότι ένοχη είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγεται κατά την ασύρματη επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.