Μόνη η Microsoft ενάντια στα botnets


Απογοητευμένη από την αργοπορία των αρχών, η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει τελικά μόνη της δράση ενάντια στα botnets, τα παγκόσμια δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες για να υπερφορτώνουν ιστοχώρους, να διαγράφουν κωδικούς και να υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες.
Πράγματι την περασμένη Παρασκευή ο κολοσσός του software επιχείρησε να εξαρθρώσει τον πιο περίπλοκο μέχρι τώρα στόχο, Zeus botnet. Σε αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Brooklyn στις 19 Μαρτίου, η Microsoft αναφέρει ότι οι δημιουργοί του Zeus botnet πουλούσαν τον κώδικα του έναντι $700-$15.000 ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγοραστή.
Κάτι τέτοιο οδήγησε σε πολλαπλές παραλλαγές του, καθιστώντας την καταπολέμηση τους ακόμα δυσκολότερη. Οι περισσότερες από αυτές στόχευαν σε οικονομικές απάτες σε βάρος χρηστών του Διαδικτύου. Το αποτέλεσμα ήταν η Microsoft να εξαπολύσει έφοδο σε δύο κτίρια -ένα στην Πενσυλβάνια και ένα στο Ινλινόις- αν και όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων δεν είχε την τύχη που ήλπιζε.
Η εταιρεία δε βρήκε σύνδεση μεταξύ των operators των εν λόγω εγκαταστάσεων και των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα botnets, με πρόσφατες πηγές να τοποθετούν τους τελευταίους στην Ανατολική Ευρώπη. Τουλάχιστον προσπάθησε…
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.