Filesharing μέσω ασύρματου δικτύου με το Pirate Box!




Ταραχές έχει φέρει η διάδοση του Pirate Box, ενός κουτιού που ουσιαστικά επιτρέπει το filesharing μέσω ασύρματου δικτύου. Ουσιαστικά δημιουργείται ένα σύστημα διαμοιρασμού αρχείων που είναι ασύρματο και ανώνυμο, χρησιμοποιώντας ένα πολύ φτηνό μηχάνημα.

 Η αρχή έγινε με το the Kiosk of Piracy, μια offline έκδοση του Pirate Bay που «έτρεχε» μέσω τοπικού WiFi, από ένα σημείο της Γερμανίας (άρα μη διαθέσιμο στους χρήστες που ήταν έξω από το βεληνεκές του πομπού). Εμπνευσμένος από το project, ο David Darts, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σκέφτηκε να φτιάξει ένα φτηνό μηχάνημα που θα είναι WiFi hotspot και server μαζί, παρέχοντας έτσι πρόσβαση ανώνυμα στα αποθηκευμένα αρχεία. Η πρώτη έκδοση κόστιζε γύρω στα 100 δολάρια, αλλά πλέον με τη χρήση ενός φτηνού TP-LINK TL-MR3020 3G Wireless N Router στο configuration, το PirateBox μπορεί να κοστίσει μέχρι και 50 δολάρια. Το βάζετε στην πρίζα, συνδέετε ένα USB stick γεμάτο με τα αρχεία που θέλετε να μοιράσετε και είστε στον αέρα!
Η τεχνολογία έχει να κάνει με τον διαμοιρασμό αρχείων, κάτι που είναι δικαίωμα κάθε χρήστη και είναι φυσικά κάτι που επικροτούμε. Από την άλλη βέβαια, παραμένει το ακανθώδες ζήτημα του παράνομου λογισμικού και η απορία: πώς θα γίνει έλεγχος για το τι διαμοιράζεται μέσω του πειρατοκουτιού;

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.