Ο Hacker απειλή ότι θα δώσει στη δημοσιότητα των source code Symantec


Πριν από λίγες εβδομάδες, η Symantec ζήτησε από τους πελάτες της να απενεργοποιήσουν προσωρινά το πρόγραμμα pcAnywhere, έπειτα από την αποκάλυψη ότι υπεκλάπη source code της εταιρείας. Ο "συναγερμός" έληξε γρήγορα, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει και συνέχεια.

Ένας hacker ονόματι YamaTough έδωσε στη δημοσιότητα μια ανταλλαγή email ανάμεσα σ' αυτόν και τη Symantec, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Στα email αυτά, ο YamaTough φέρεται να διαπραγματεύεται με τη Symantec για την τύχη του κλεμμένου κώδικα. Ο hacker ζητά 50.000 δολάρια για να μην τον δημοσιοποιήσει και ο υπάλληλος της Symantec απαντά ότι θα παραλάβει σταδιακά τα χρήματα.

Από την πλευρά της, η Symantec λέει ότι τα email είναι αυθεντικά, αλλά είναι ανάμεσα στον hacker και μια υπηρεσία καταπολέμησης του εγκλήματος που δεν κατονομάζεται. Η εταιρεία λέει ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό δε θέλει να αποκαλύψει περισσότερα.

Βέβαια, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η εμπλοκή των διωκτικών αρχών, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η έρευνα. Μάλλον η Symantec θα πρέπει να αναζητήσει κάποιον άλλο τρόπο για να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Πάντως, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα προϊόντα της είναι απολύτως ασφαλή, καθώς ο κλεμμένος κώδικας δε χρησιμοποιείται πλέον.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.