Οι Anonymous χτύπησαν την ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης της Ελλάδας


Οι Anonymous χάκαραν την ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης της Ελλάδας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα. Δείτε αναλυτικά.
Όποιος προσπαθεί μέχρι αυτή την ώρα (τουλάχιστον) να μπει στην ιστοσελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης της Ελλάδας θα διαπιστώσει ότι έχει χτυπηθεί από την γνωστή ομάδα χάκερς των Anonymous.
Η σελίδα είναι όλη σε μαύρο φόντο και φέρει την υπογραφή των Anonymous, ενώ αρχίζει μια μετάδοση βίντεο που αναφέρει τα ακόλουθα: (δείτε και τα σχετικά ScreenShots) <…>
 ministryofjustice.gr  Χτύπημα στο www.ministryofjustice.gr από τους Anonymous! (+σχόλιο SecNews)
anon1 Χτύπημα στο www.ministryofjustice.gr από τους Anonymous! (+σχόλιο SecNews)anon2 Χτύπημα στο www.ministryofjustice.gr από τους Anonymous! (+σχόλιο SecNews)anon3 Χτύπημα στο www.ministryofjustice.gr από τους Anonymous! (+σχόλιο SecNews)
«Χαιρετίσματα Ελλάδα. Είμαστε οι Anonymous.
Αυτό που συμβαίνει στην χώρα σας είναι ανεπίτρεπτο. Έχετε εκλεγεί από τους ανθρώπους σας να δράτε εκ μέρους τους και να εκφράζετε τις επιθυμίες τους. Αλλά έχετε φέρει μόνο αποτυχία. Έχετε σκοτώσει το πιο ιερό στοιχείο της χώρας σας και αυτό είναι η δημοκρατία.
Η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας μα τώρα το έχετε σκοτώσει. Τι ειρωνεία. Ο λαός σας πονάει και εσείς κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Ενωθήκατε με το ΔΝΤ ενάντια στον λαό σας.
Έχετε συστήσει την δικτατορία στους ώμους των πολιτών σας εκ μέρους των τραπεζών και των μοναρχών Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τους σκλαβώσουν οικονομικά και πολιτικά. Πληρώνουν ακριβά τα λάθη της Κυβέρνησής τους και κάνετε τους αλλοδαπούς λαούς να τους μισούν για κάτι το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Τι ντροπή…
Η Αστυνομία εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις της και επιτίθεται στον κόσμο που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του και για να αποδοθεί η δικαιοσύνη.
Είμαστε Ανώνυμοι, είμαστε Λεγεώνα. Ξέρουμε τα πάντα. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε.
Διαδηλώνουν εναντίον σας. Αλλά δεν θέλετε η φωνή τους να ακουστεί. Τους αποτρέπετε από το δικαίωμά τους να εκφράσουν την άποψή τους και το δικαίωμά τους να ζήσουν. Οι αυθαίρετες πράξεις σας μόλις τιμωρήθηκαν.
Έχετε πάρει τις προειδοποιήσεις σας και πως εμείς έχουμε τον έλεγχο. Είμαστε Ανώνυμοι, είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Έπρεπε να μας περιμένατε. Ο λαός δεν θα έπρεπε να φοβάται τις Κυβερνήσεις του. Οι Κυβερνήσεις θα έπρεπε να φοβούνται τον λαό.»
Λίγο πιο κάτω στη σελίδα στέλνουν το μήνυμά τους και προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν σε όλα τα ΜΜΕ δίνοντας διορία δύο εβδομάδων:
«Ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , έχουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ TV κτλ)
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ
Είμαστε Λεγεώνα. Αυτό είναι ΑΠΛΑ η ΑΡΧΗ
Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!
Έχετε 2 εβδομάδες διορία για να σταματήσετε το ACTA στην Ελλάδα ειδάλλως θα προβούμε σε ηλεκτρονικό πόλεμο (CYBERWARFARE: hacking για πολιτικούς λόγους με σκοπό το σαμποτάζ) και θα επιτεθούμε σε 300 πόλεις και όλα τα ΜΜΕ και τα Υπουργεία.
Αν δεν μας πιστεύετε απλά τσεκάρετε το email ministryofjustice:
http://webmail.ministryofjustice.gr user: info@ministryofjustice.gr pass: igotowned  ».

Ολοκληρώνοντας, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει άλλο ένα βίντεο όπου αναφέρουν μερικά από τα γεγονότα των τελευταίων τριών χρόνων. Δείτε το εδώ.
Σημείωση SecNews: Η ιστοσελίδα μέχρι αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ενώ οι αρμόδιοι διαχειριστές δεν φαίνεται να έχουν κατορθώσει να την επαναφέρουν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3.30 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε το SecNews.
Είναι σαφές απο το μήνυμα μελών των Anonymous ότι διαθέτουν πρόσβαση στο Mail info@ministryofjustice.grυποδυκνείοντας μάλιστα τον τρόπο και κωδικό πρόσβασης! Είναι επίσης φανερό οτι έχουν πραγματοποιήσει ΚΑΙ υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από χρήστες του Υπουργείου! Ισως να πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ωρες την συνήθη  διαρροή εγγράφων - doxing – ,που σε πλήθος περιπτώσεων πραγματοποιεί το γνωστό group χακτιβιστών από τους στόχους του.
Δεν μένουν όμως μόνο εκεί μιας και αναφέρουν οτι εφόσον η Ελλάδα δεν σταματήσει την εφαρμογή τουACTA θα κηρύξουν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον Υπουργείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (που διαθέτουν ήδη πρόσβαση). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι στην αλλοιωμένη ιστοσελίδα διακρίνουμε το λογότυπα της Ελληνικής Χάκινγ Σκηνής (GHS)  και αναφορά σε δύο κανάλια του IRC (#codehack και #antisec)
Τα μέλη των Anonymous που πραγματοποίησαν την επίθεση απευθύνουν χαιρετισμό στα υπόλοιπα ενεργά μέλη των Anonymous σε Ελλάδα και Κύπρο (που πιθανόν είχαν ενεργό ή υποστηρικτικό ρόλο).
Η ιστοσελίδα του Υπουργειου είναι εκτός των εγκαταστάσεών του,τοποθετημένη σε datacenter γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet (Forthnet ISP) σε εξυπηρετητή στον οποίον υπάρχει μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων (επιπλέον της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το γνωστό -και για τις αδυναμίες του!-  CMS DotNetNuke.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους προβλέπεται κλιμάκωση των επιθέσεων, γεγονός που διαπιστώνουμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα μετά απο την πρόσφατη επίθεση εναντίον των ιστοσελίδων του Δήμου Αθηναίων μερικές ώρες πρίν.

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.