Θα χρεοκοπήσει η Eastman Kodak;



Η Eastman Kodak ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα εάν αποτύχουν οι προσπάθειες της να πουλήσει ορισμένες ψηφιακές πατέντες, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Kodak, που απασχολεί περίπου 19.000 εργαζόμενους, φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους πιστωτές για χρηματοδότηση περίπου 1 δισ. δολαρίων, που θα την κρατήσει ζωντανή όσο θα προχωρά η διαδικασία χρεοκοπίας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές. Μία από τις πηγές αποκάλυψε πως το αίτημα θα κατατεθεί εντός του μηνός ή ως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της Kodak δήλωσε πως η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς ή εικασίες. Η μετοχή της σημείωσε βουτιά 28,19%.

Αν πράγματι η Kodak ζητήσει προστασία από τους πιστωτές, θα πρέπει στη συνέχεια να προσπαθήσει να πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο 1.100 πατεντών μέσω δημοπρασίας που θα εποπτεύεται από το πτωχευτικό δικαστήριο. Όσο θα βρίσκεται υπό την προστασία των πιστωτών, η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και να λειτουργεί κανονικά, ανέφεραν οι πηγές.

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.