Βάλε ότι κατάληξη θες στην ιστοσελίδα σου!



Τα domain names ελευθερόνονται και πλέον ο καθένας μπορεί να βάλει οτι κατάληξη θέλει στην ιστοσελίδα του… 
Ο οργανισμός που … είναι υπεύθυνος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, ο ICANN, αποφάσισε να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του διαδικτύου επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να έχουν οποιαδήποτε κατάληξη θέλουν στην διεύθυνσή τους.
Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις εταιρίες και φυσικά θα υπάρξει και μεγαλύτερος ανταγωνισμός.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν 312 καταλήξεις (Top level domain names) που μπορούσε να επιλέξει ο χρήστης να βάλει στη διεύθυνση της ιστοσελίδας του από τις οποίες η πιο δημοφιλής όπως ήταν αναμενόμενο είναι η «.com» με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα.
Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει το αίτημά του στον ICANN μέχρι τον Απρίλιο όμως θα πρέπει να γνωρίζει επίσης οτι το κόστος της αίτησης για την παροχή ιδιόκτητης κατάληξης διεύθυνσης, ανέρχεται σε περίπου 185.000 δολάρια, ενώ για κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 25.000 για ελάχιστο χρονικό διάστημα δέκα ετών (όταν μία διεύθυνση “.com”  κοστίζει δέκα δολαρίων ετησίως).
Οι νέες διευθύνσεις αυτές που σύμφωνα με τους ειδικούς παρά το κόστος τους αναμένεται να ξεπερνούν τις 1500 το χρόνο, δεν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πριν την άνοιξη του 2013, ενώ για τις επίμαχες και υπό αμφισβήτηση διευθύνσεις μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση έως το 2014.
Τέλος οι χρήστες για την ώρα είναι πολύ επιφυλακτικοί με αυτή την αλλαγή, ενώ οι αμερικάνικες κρατικές Αρχές καθώς και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών των ΗΠΑ, πιστεύουν οτι με το νέο αυτό σύστημα διευθύνσεων θα δημιουργηθούν και νέες απάτες από πολλούς επιτήδιους.
Πηγή:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.