79 εξαγορές πραγματοποίησε η Google μέσα στο 2011!


Η Google ήταν ιδιαίτερα δραστήρια σε θέματα εξαγορών τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς προχώρησε στην απόκτηση 79 εταιρειών. Συνολικά, η Google έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ολοκληρώσει τις συμφωνίες αυτές.

Τα νούμερα δείχνουν ότι σε σχέση με το2010, οπότε και δαπανήθηκε ένα δισ. δολάρια για 48 εξαγορές, η Google ήταν σαφώς πιο "επιθετική" το 2011. Η μεγαλύτερη εξαγορά ήταν αυτή της ITA Software, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Η εν λόγω εξαγορά στοίχισε στη Google 676 εκατομμύρια δολάρια.

Τα 2 δισ. δολάρια είναι βέβαια ένα μεγάλο ποσό, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ξοδέψει η Google μέσα στο 2012. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Motorola Mobility, έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 12,5 δισ. δολαρίων. Ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθεί το deal, η Google θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση. Με άλλα λόγια, ό,τι και να συμβεί φέτος, τα 2 δισ. του 2011 θα φαντάζουν πολύ λίγα στο τέλος της χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 33% μέσα σε ένα χρόνο. Από 24.400 υπαλλήλους στα τέλη του 2010, η Google απασχολεί πλέον περίπου 32.500 άτομα.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.