Xάκερ στο Βόλο προκάλεσε ζημιά ύψους 1.000.000 ευρώ



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 33χρονου Έλληνα από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό σε ηλεκτρονικό υπολογιστή εταιρείας εξειδικευμένων υπηρεσιών μοντελοποίησης μεταλλικών κατασκευών για να έχει πρόσβαση στα υπολογιστικά στοιχεία της εταιρείας. 

Η συνολική ζημιά που υπέστη το γραφείο στο Βόλο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας, υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, ποσό που προκύπτει από την καταστροφή - διαγραφή του λογισμικού και του υλικού που ήταν αποθηκευμένο στο server της εταιρίας. 

Τον 33χρονο βαρύνουν κατηγορίες που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επιστολών, απάτη με υπολογιστή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και για παράβαση του νόμου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Παράλληλα, βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα μέσω του οποίου αποκτούσε πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μαγνησίας.


Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.