Τα Windows 8 θα εγκαταστήνονται και μέσω web installer


Όσοι δεν έχουν το “μικρόβιο” του να συλλέγουν κουτιά συσκευασίας και DVD ειδικά όσων αφορούν το λειτουργικό τους σύστημα, θα … μπορούνε με την κυκλοφορία των Windows 8 να τα εγκαταστήσουν στο σύστημά τους χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φυσικού μέσου (οπτικού δίσκου ή USB flash). Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, εκτός από τις εκδόσεις των Windows 8 που θα κυκλοφορήσουν σε DVD θα υπάρξει και η δυνατότητα online πληρωμής τους η οποία θα συνοδεύει στη συνέχεια έναν web installer.

Οι χρήστες που θα επιλέξουν να κατεβάσουν τον web installer των Windows 8 εκτός του ότι θα αγοράσουν φθηνότερα την επερχόμενη έκδοση των Windows, δε θα χρειαστεί να εισάγουν το σειριακό αριθμό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, καθώς θα είναι ήδη προρυθμισμένος. Επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασής τους είτε δημιουργώντας ένα αρχείο ISO το οποίο θα μπορεί να εγγραφεί σε ένα κενό DVD είτε χρησιμοποιώντας ένα USB flash.
Εκτός από την ευκολία και την οικονομία που προσφέρει η δυνατότητα online εγκατάστασης των Windows 8, στα θετικά μπορεί να συμπεριληφθεί και η αποφυγή φθοράς του μέσου εγκατάστασης όπως οι γρατσουνιές των DVD. Να σημειωθεί ότι τόσο οι περισσότερες διανομές του Linux όσο και η Apple διαθέτουν ήδη κάποιας μορφής web εγκατάστασης των λειτουργικών τους συστημάτων.
Παρακάτω είναι ένα video στο οποίο έχει μεταφορτωθεί ο web installer και γίνεται προετοιμασία για εγκατάσταση των Windows 8 μέσα από ένα USB flash:



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.