Ο Julian Assange ;έχασε τη δικαστική μάχη στη Μεγάλη Βρετανία


Η βρετανική δικαιοσύνη έδωσε τελικά το πράσινο φως για την έκδοση του Julian Assange στη Σουηδία. Έτσι, ο ιδρυτής της διαβόητης ιστοσελίδας WikiLeaksαναμένεται να μεταφερθεί φρουρούμενος στη σκανδιναβική χώρα, όπου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες.

Ο Assange κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον σουηδικού δικαστηρίου. Οι δικηγόροι του ενδέχεται να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την έκδοση στη Σουηδία, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα προσφύγουν στο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Προφανώς, μια τέτοια κίνηση θα γίνει μόνο αν υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Assange κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να παραμείνει στην Αγγλία, καθώς φοβάται ότι η έκδοσή του στη Σουηδία θα ανοίξει το δρόμο για μεταγωγή στις ΗΠΑ και σε κάποια βάση όπως το Γκουαντάναμο. Ο ιδρυτής των WikiLeaks είναι από τα πλέονκαταζητούμενα πρόσωπα στις ΗΠΑ, καθώς οι αποκαλύψεις των WikiLeaks έχουν αμαυρώσει σημαντικά τη δημόσια εικόνα της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς, πάντως, λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση έκδοσης στις ΗΠΑ, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: TG Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.