Το μυαλό των gamers διαφέρει


Μία Βελγική μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στον χρόνο που περνά ένας άνθρωπος παίζοντας και στο μέγεθος των περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τα συναισθήματα της ικανοποίησης και της ανταμοιβής.

Το κακό είναι ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη, οι gamers που αφιερώνουν πολλές ώρες στην απόλαυσή τους, έχουν την ίδια αίσθηση ικανοποίησης με τους παθολογικούς τζογαδόρους. Η μελέτη ανακάλυψε ότι κάθε φορά που ένας gamer "χάνει," τα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου ενεργοποιούνται, διοχετεύουν ντοπαμίνη στο σύστημα και τον ενθαρρύνουν να αγνοήσει την απώλεια και να συνεχίσει να παίζει. Όπως οι τζογαδόροι, έτσι και οι gamers εμφάνισαν μεγαλύτερο όγκο στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Για να μελετηθεί ο εγκέφαλος των ανθρώπων που συμμετείχαν στην μελέτη, χρησιμοποιήθηκαν μαγνητικές τομογραφίες στη διάρκεια διαφόρων τεστ που είχαν σκοπό να εκτιμήσουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε συνθήκες επικράτησης και ήττας. Οι μελετητές δεν αναζητούσαν από την αρχή κάποια σχέση ανάμεσα στα παιχνίδια και στον τζόγο, αλλά τονίζουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν όντως την πιθανότητα κάποιας σχέσης ανάμεσα στα δύο.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.