Ο κώδικας του Android 4.0 στη δημοσιότητα


Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τον source code τουAndroid 4.0, της πλέον πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού με την κωδική ονομασία Ice Cream Sandwich.

Τι σημαίνει αυτό για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς; Απολύτως τίποτα, τουλάχιστον για την ώρα. Η διαθεσιμότητα του κώδικα σημαίνει πρακτικά ότι οιdevelopers τύπου Cyanogenmod κλπ ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες να χτίζουν τις custom ROMs για Android smartphones και tablets. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έχουμε τις πρώτες εκδόσεις των νέων ROMs.

Μιας και αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο θέμα, να επαναλάβουμε κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι σκέφτονται για rom-ιάσουν (sic) το κινητό τους: Το rooting (απαραίτητο στάδιο για να μπει μια custom ROM) σημαίνει αυτόματα ότι παύει να ισχύει η εγγύηση του κατασκευαστή.

Να σημειώσουμε ότι στον κώδικα του Ice Cream Sandwich που έδωσε στη δημοσιότητα η Google περιλαμβάνεται και κώδικας του Honeycomb. Βέβαια, ένας developer δεν έχει κανένα λόγο να ασχοληθεί με το Honeycomb όταν έχει το Ice Cream Sandwich 4.0.1, αλλά λέμε τώρα...

Πηγή:t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.