Απεβίωσε στα 86 του o John Opel o κολοσσός της IBM


Ο John Roberts Opel, πρώην CEO της μεγάλης μπλέ κυρίας κατά την περίοδο που μεσουρανούσε στην αγορά των PC, άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 χρόνια του, στην Florida των ΗΠΑ. Ο John Opel εργάστηκε στην IBM από το 1959 μέχρι και το 1993, ενώ χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος που έκανε κολοσσό την IBM.

Η μεγάλη πορεία του στην ΙΒΜ ξεκίνησε το 1959 όπου και εργάστηκε ως assistant του τότε chief-executive Thomas J. Watson Jr., ενώ μόλις πέντε έτη αργότερα επέβλεψε την παρουσίαση των IBM System 360 mainframes. Το 1966 ανέλαβε ως αντι-πρόεδρος, ενώ το 1974 μεταπήδησε στη θέση του προέδρου.

Την 1η Ιανουαρίου του 1981 ανέλαβε ως CEO της IBM, αντικαθιστώντας τον Frank T. Cary.Κατά την περίοδο που διοικούσε την IBM ως CEO, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο PC, το IBM Personal Computer model 5150, ενώ ήταν επικεφαλής όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε την 13χρονη έρευνα που διεξήγαγε εναντίον της IBM για μονοπωλιακές τακτικές. Αυτό τον βοήθησε να διευρύνει τις αγορές στις οποίες η IBM απευθυνόταν με αποτέλεσμα ο τζίρος της εταιρείας να διπλασιαστεί.

Το περιοδικό Time έχει κάνει την περίοδο εκείνη εξώφυλλο τον Opel με τίτλο "The Colossus That Works". To 1985 άφησε την θέση του CEO στην IBM, συνέχισε όμως μέχρι και το 1986 να είναι πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας και μέλος του μέχρι και το 1993.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.