Επιθέσεις online σε κρατικές υπηρεσίες της Μεγ. Βρετανίας


Όπως αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε κρατικά και κυβερνητικά sites της Γηραιάς Αλβιώνας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δε φαίνεται να έχουν διαρρεύσει εκτός Βρετανίας κρίσιμες πληροφορίες.

Ο Iain Lobban είναι επικεφαλής της υπηρεσίας Government Communications Headquarters, η οποία έχει δράση αντίστοιχη με αυτή της αμερικανικής NSA. Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου, ο Lobban ανέφερε ότι "ο όγκος του ηλεκτρονικού εγκλήματος και των επιθέσεων σε κυβερνητικά και βιομηχανικά συστήματα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία". Μάλιστα, ο Lobban είπε ότι το περασμένο καλοκαίρι εκδηλώθηκε επίθεση στο site του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Φυσικά, ο Lobban δε μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση αυτών τον επιθέσεων και αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι οι ψηφιακές επιθέσεις θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον. Ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθεί μια χώρα από τέτοιες επιθέσεις είναι να επενδύσει μεγάλα ποσά στην ψηφιακή ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να δαπανήσει πάνω από 850 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.