Πότε θα κυκλοφορήσει η επίσημη βιογραφία του Στιβ Τζομπς;



Μετέωρη παραμένει η ημερομηνία κυκλοφορίας της επίσημης βιογραφίας του Στιβ Τζομπς, μετά την είδηση για το χαμό του αλλά και την προσθήκη 200 σελίδων που έγινε μετά την ανακοίνωση που ήθελε το βιβλίο του καταξιωμένου συγγραφέα και δημοσιογράφου Ουόλτερ Άισαακσον να κυκλοφορεί την 21η Νοεμβρίου 2011. 

Επιπλέον, ο Άισαακσον, σύμφωνα με την Wall Street Journal πήρε συνέντευξη από τον Τζομπς, μόλις πριν από τέσσερις εβδομάδες, λίγο πριν και λίγο μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Apple. Στην τελευταία αυτή συνάντηση, ο Τζομπς αναγνωρίζει ότι επίκειται ο θάνατός του, μια σκηνή που μεταφέρεται στις τελευταίες σελίδες της επίσημης βιογραφίας του. Οι παραγγελίες του βιβλίου στο Amazon.com αυξήθηκαν από την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης κατά 41800%.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι στη βιογραφία του Τζομπς προστέθηκαν 200 νέες σελίδες (φτάνοντας έτσι τις 656 σελίδες). Στην Ελλάδα, αναμενόταν στην ίδια ημερομηνία η κυκλοφορία του βιβλίου σε μετάφραση Γεώργιου Μπαρουξή από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Το tech.in.gr επικοινώνησε με τις εκδόσεις Ψυχογιός και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την κυκλοφορία του βιβλίου, η ημερομηνία της οποίας πράγματι είναι υπό συζήτηση.

Πάντως, η βιογραφία του «θνητού θεού της τεχνολογίας» τουλάχιστον στις ΗΠΑ θα διατεθεί σε μορφή εντύπου e-book, eAudio και CD από τον οίκο Simon & Schuster.

Η επίσημη βιογραφία του Στήβεν Τζομπς βασίστηκε σε περισσότερες από σαράντα συνεντεύξεις που έδωσε ο ίδιος σε περίοδο δύο και πλέον ετών καθώς και από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος –συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι. Εκτός όμως από συγγενείς, φίλους και συναφέλφους μιλούν για τον Τζομπς και οι αντίπαλοί του.

Ο Ουόλτερ Άισακσον (Walter Isaacson) αποκαλύπτει στους αναγνώστες την πολυτάραχη ζωή και τη συναρπαστική προσωπικότητα ενός εμπνευσμένου και αποφασιστικού ανθρώπου, ο οποίος θεωρείται ότι έφερε αληθινή επανάσταση σε έξι τομείς της βιομηχανίας: προσωπικοί υπολογιστές, κινούμενα σχέδια, μουσική, τηλεφωνία, ψηφιακές εκδόσεις και tablet computing.

Καθώς η Αμερική ψάχνει διαρκώς τρόπους να διατηρήσει το προβάδισμα στην καινοτομία και ενώ οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο επιχειρούν να οικοδομήσουν τις ψηφιακές οικονομίες της νέας εποχής, ο Τζομπς ενσαρκώνει το πρότυπο του εφευρετικού, πρωτοπόρου επιχειρηματία που γνωρίζει πολύ καλά πώς να αξιοποιεί τη δύναμη της φαντασίας. 

Κατόρθωσε να συνδυάσει τη δημιουργική σκέψη με την τεχνογνωσία, αφού εντόπισε εγκαίρως τις κερδοφόρες προοπτικές μιας τέτοιας στρατηγικής για τον 21ο αιώνα. Έτσι, οικοδόμησε μια εταιρεία-κολοσσό στο πλαίσιο της οποίας τα άλματα της φαντασίας συντονίζονταν με τα θαύματα της τεχνολογίας.

Παρόλο που ο Τζομπς συνεργάστηκε για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, δε ζήτησε να ελέγξει το περιεχόμενό του – ούτε καν να το διαβάσει προτού εκδοθεί. Δεν έθεσε κανέναν περιορισμό. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους που μίλησαν γι’ αυτόν να εκφραστούν ελεύθερα. Και ο ίδιος μιλάει ειλικρινά, ωμά σχεδόν, για συνεργάτες και ανταγωνιστές. Οι φίλοι, οι εχθροί και οι συνάδελφοί του καταθέτουν τη μαρτυρία τους για τα πάθη, την τελειομανία, τις εμμονές του, την αφοσίωσή του στο έργο του, την τάση του προς το συγκεντρωτισμό η οποία καθόρισε τον τρόπο δουλειάς και τις επιχειρηματικές αντιλήψεις του και, κυρίως, τον οδήγησε στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων στην προσπάθειά του να κυριαρχήσει στην αγορά.


Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.