Windows 8 με δύο περιβάλλοντα χρήσης


Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι τα Windows 8 θα έχουν ένα περιβάλλον απόλυτα προσαρμοσμένο στις συσκευές με χειρισμό αφής. Αυτό, όμως, ενόχλησε ιδιαίτερα τους "παραδοσιακούς" χρήστες των Windows, οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για το νέο interface.


Απ' ό,τι φαίνεται, η Microsoft δε θέλει να δυσαρεστήσει κανέναν και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να διατηρήσει και το inteface που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Έτσι, τα Windows 8 θα έχουν ουσιαστικά δύο περιβάλλοντα χρήσης και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο περιβάλλον (γνωστό ως Metro) θα είναι το default interface των επόμενων Windows. Όσοι, όμως, προτιμούν το κλασικό desktop, θα μπορούν να το φέρουν στην επιφάνεια με ένα κλικ. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το επίσημο blog της Microsoft, με τον Steven Sinofsky να δηλώνει ότι "πρόκειται για μια κίνηση που επαναφέρει την ισορροπία και θα μιλήσουμε αρκετά γι' αυτήν στο μέλλον. Η αρμονική συνύπαρξη των δύο interface είναι ένα σημαντικό στοιχείο των Windows 8".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.