IBM: «Τέλος εποχής για τα PC»




Ποιος θα το περίμενε. Τριάντα χρόνια από τότε που η ΙΒΜ κατασκεύασε το πρώτο PC και ο γενικός τεχνολογικός διευθυντής της εταιρείας Mark Dean, αναφέρει στο blog του A Smarter Planet πως «…τα Personal Computers ακολουθούν πλέον το δρόμο της λυχνίας κενού, της γραφομηχανής, των δίσκων βινυλίου, των οθόνων CRT και των λαμπτήρων πυρακτώσεως…»

«Είμαι περήφανος που η IBM αποφάσισε να αποχωρήσει από τον χώρο των υπολογιστών το 2005, πουλώντας το αντίστοιχο τμήμα στη Lenovo. Αν και πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την απόφαση, είναι πλέον σαφές ότι η εταιρεία μας ήταν πρωτοπόρος της μετά-PC εποχής», αναφέρει στο ίδιο κείμενο ο Dean, χρησιμοποιώντας τον όρο Post-PC Era, όπως ακριβώς είχε κάνει μερικούς μήνες πριν ο συνάδελφός του Steve Jobs της Apple κατά την διάρκεια της παρουσίασης του iPad 2.

Ο Dean, αφού εξηγεί το πώς κατάφερε να συνεισφέρει στο σχεδιασμό του πρώτου PC, εκμυστηρεύεται πως δεν πίστευε πως θα ζούσε αρκετά ώστε να δει τους Προσωπικούς Υπολογιστές να παρακμάζουν, καθώς πλέον δεν ηγούνται των εξελίξεων στην πληροφορική, ενώ παραδέχεται ότι ο βασικός υπολογιστής του αυτή τη στιγμή είναι ένα Tablet.
Η παρακμή των PC, όπως αναφέρει, δεν οφείλεται σε κάποια άλλη συσκευή, αλλά σε νέες ιδέες πάνω στον ρόλο των ηλεκτρικών υπολογιστών στην πρόοδο της τεχνολογίας. «Πλέον η πρωτοπορία ανθεί όχι στις συσκευές, αλλά στα κοινωνικά διαστήματα μεταξύ τους, όπου άνθρωποι και ιδέες συναντώνται και αλληλεπιδρούν», γράφει χαρακτηριστικά στο blog.

Εσείς τι πιστεύετε; Οι δηλώσεις του είναι προφητικές ή απλά βιαστικές; Είμαστε επισήμως σε μια μετά-PC εποχή ή όχι ακόμα; Κινδυνεύουν όντως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κυριάρχησαν στα 00’s να χάσουν την μάχη από τα smartphones και τα tablets; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.


Πηγή:in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.